Redactia.ro
Home » Știri » România se topește sub valul de căldură. Temperaturi extreme și disconfort termic accentuat. Când scăpăm de caniculă

România se topește sub valul de căldură. Temperaturi extreme și disconfort termic accentuat. Când scăpăm de caniculă

temperaturi caniculare

Temperaturile continuă să fie extreme în România, iar directorul Agenției Naționale de Meteorologie nu are vești bune pentru români. Iată cum va fi vremea în perioada următoare!

Temperaturi caniculare. Când scăpăm de valul de căldură care a pus stăpânire pe România

Elena Mateescu, avertizează cetățenii cu privire la zilele de foc resimțite în România, după ce, astăzi, a fost înregistrată o scădere temporară a temperaturilor. Iată în ce părți ale țării noastre vor fi înregistrate cele mai mari temperaturi, conform directorului Agenției Naționale de Meteorologie!

Confor Elenei Mateescu un val puternic de căldură va afecta mare parte a țării în zilele următoare, iar indicele de disconfort termic va fi unul extrem de accentuat, iar aerul dificil de respirat. Așadar, persoanele care suferă de boli cardiace sau de alte afecțiuni ar trebui să evite deplasarea la orele prânzului. De altfel, hidratarea corespunzătoare este la fel de importantă. Nu în ultimul rând, aplicarea cremei cu protecție solară nu trebuie să lipsească din gesturile pe care le facem înainte de a părăsi locuința.

Disconfortul termic este accentuat în întreaga țară

Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 38 de grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea se vor situa între 18 și 25 de grade Celsius. Din nefericire, temperaturile se vor menține la acest nivel până în cursul săptămânii viitoare, susține Elena Mateescu.

„Astăzi și mâine, pentru partea de vest, sud-vest și sud a țării, vorbim de val de căldură, disconfort termic ridicat, temperaturi situate în general între 33…36 de grade și minime între 17 până la 22 de grade. Observăm o diminuare atât a ariei din punct de vedere al valului de căldură față de ziua anterioară. Ieri am înregistrat 39 de grade la Calafat, Bechet, Videle, Zimnicea și București Filaret, astăzi contăm pe cel mult 36 de grade”, a adăugat Elena Mateescu, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: