Redactia.ro
Home » Știri » România și Polonia ar putea fi următoarele ținte pe lista lui Putin. Ce spun experții

România și Polonia ar putea fi următoarele ținte pe lista lui Putin. Ce spun experții

Publicația de presă rusă Pravda scrie că România și Polonia ar putea fi următoarele ținte pe lista Rusiei. Putin amenință constant că va ataca țările care vin în sprijinul Ucrainei în război. Fostul ministru al Apărării transmite, însă, că România ar putea face față unui eventual atac.

De mai mult de două luni, războiul din Ucraina a întors toată lumea cu susul în jos. Femei și bărbați de toate vârstele, copii, sunt nevoiți să își părăsească locuințele și să fugă de război unde văd cu ochii.

Jurnaliștii de la publicația rusă Pravda spun că următoarele ținte ale Kremlinului ar putea fi România și Polonia.

Mihai Fifor: ,,Suntem foarte aproape de zona de conflict”

Mihai Fifor, fost ministru al Apărării a transmis că ,,în acest moment, conflictul se desfășoară în zona de sud-est și vedem că există tendința de extidere către sud-vestul Ucrainei. Adică foarte aproape de frontiera României și evident că se încearcă evidențierea de astfel de potențiale ținte în zona de proximitate. Respectiv România, pentru că suntem foarte aproape de zona de conflict, dar și Polonia care este foarte implicată în primirea de refugiați, în sprijin cu echipament militar„.

Tiberiu Frățilă, contraamiral în rezervă, spune, însă, că Putin nu are forța necesară pentru a ataca România. Cu toate astea, dacă Putin ar ataca, totuși, România, ar întâmpina de o rezistență mult mai puternică decât în Ucraina.

Tiberiu Frățilă, contraamiral în rezervă spune că ,,România se bazează pe cei 70 de mii de militari, pe tehnica mai nouă sau mai veche, pe care o avem în dotare. Problema, pentru o țară mică, membră NATO, este de a rezista în primele 48 de ore, până când sosesc aliații. Dar să nu uităm că avem aproape 3 mii de militari străini din țări NATO, care asigură flancul estic al Alianței”.

Mai multe state au trimit ajutor Ucrainei atât pentru populația civilă, dar și pentru militari. Au trimis armament pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva armatei ruse. În această privință, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, spune că România s-a focusat pe zona umanitară, pe HUB-ul nostru umanitar de la Suceava, însă în viitor analizăm şi sigur că vom lua cu transparenţă decizii pe care le vom anunţa public”, a spus el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: