Redactia.ro
Home » Sport » România știe cu cine va juca la turneul preolimpic! Coreea de Nord s-a retras

România știe cu cine va juca la turneul preolimpic! Coreea de Nord s-a retras

România știe cu cine va juca la turneul preolimpic

România știe cu cine va juca la turneul preolimpic, după ce Coreea de Nord a anunțat că nu va mai participa. Asiaticii au luat decizia săptămâna trecută.

România știe cu cine va juca la turneul preolimpic. Kazahstan a înlocuit Coreea de Nord la turneul preolimpic de handbal din Muntenegru, care se va juca în luna martie. Anunțul a fost făcut de Federaţia Internaţională de Handbal, la o săptămână după ce asiaticii își anunțaseră decizia de a nu participa la turneul care poate duce la Jocurile Olimpice din 2020. Adversarele tricolorelor vor fi Kazahstan (20 martie), Norvegia (21 martie) şi Muntenegru (22 martie). Două echipe din turneul preolimpuc ajung la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Românii au dorit să organizeze competiția, dar Muntenegru a avut câștig de cauză până la urmă. Celelalte două turnee preolimpice vor avea loc în Spania și Ungaria.

Naționala feminină de handbal are un nou antrenor

Noul selecționer al naționalei feminine este Bogdan Burcea (47 de ani), nimeni altul decât antrenorul celor de la CSM Craiova.

„Multe persoane au considerat că sunt antrenorul potrivit pentru a conduce naţionala României la această dublă cu Polonia, turneul preolimpic, Jocurile Olimpice şi următorul European. Însă, fiind o persoană incomodă în general şi capricioasă am considerat că respectul care s-a acordat până acum selecţionerilor este respectul pe care trebuie să-l primim şi noi”, a spus inițial, Burcea.

Ce condiții are noul antrenor al naționalei

Burcea a cerut să aibă parte de susținere totală și necondiționată din partea conducerii federației. Noul selecționer va semna contractul joi. Angajamentul se va întinde, pe durata acestui an, până la 31 decembrie 2020, dar va avea și o clauză. În cazul în care va reuși calificarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de la vară, atunci actualul contract se va prelungi automat pe o durată de patru ani, adică pe încă un ciclu olimpic. Lotul se va reuni duminică, 19 ianuarie pentru participarea la turneul preolimpic din Muntenegru.

Citește și: Dinamo a pierdut primul amical! Prunea, despre transferul lui Ciobotariu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: