Redactia.ro
Home » Știri » Iohannis: România susține noi sancțiuni împotriva Rusiei. Ce a spus președintele

Iohannis: România susține noi sancțiuni împotriva Rusiei. Ce a spus președintele

România susține adoptarea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei. Este precizarea președintelui Klaus Iohannis, transmisă ministrului italian al Afacerilor Externe, Luigi Di Maio.

Potrivit unui comunicat al Președinției, președintele României l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Luigi di Maio, aflat în vizită oficială la București.

„Președintele Klaus Iohannis a salutat prezența la București a ministrului Luigi Di Maio, în acest context internațional dificil, ca expresie a relațiilor strânse și a Parteneriatului Strategic consolidat dintre România și Italia. Relațiile politico-diplomatice româno-italiene se situează la un nivel excelent, iar cele două țări acționează ca parteneri privilegiați, pe baza puternicelor legături istorice, culturale și, de asemenea, prin legăturile profunde create de comunitatea românească din Italia și cea italiană din România”, a transmis Administrația Prezidențială, printr-un comunicat de presă.

Președintele a prezentat eforturile României de a ajuta Ucraina

Conform sursei citate, Klaus Iohannis a prezentat eforturile țării noastre de a ajuta Ucraina prin centrul umanitar de la Suceava. Președintele a salutat implicarea Italiei în operaționalizarea acestui hub logistic.

Centrul de la Suceava va fi utilizat și pentru a sprijini Republica Moldova

Președintele României a mai spus că acest hub umanitar va veni în ajutorul Republicii Moldova, care, la rândul ei, se confruntă cu un număr mare de refugiați.

Ministrul de externe al Italiei, Luigi Di Maio, a punctat aprecierea pe care o are pentru modul în care România gestionează această situație dificilă, mulțumind țării noastre pentru solidaritatea și sprijinul arătate tuturor celor refugiați din calea conflictului militar din Ucraina.

„Ministrul Luigi Di Maio a subliniat importanța unității la nivel european referitor la acțiunile de sancționare severă a Rusiei, dar și de sprijin a Ucrainei, precum și importanța continuării eforturilor de a consolida proiectul european în diverse domenii, inclusiv în cel al energiei, pentru a asigura securitatea energetică a Uniunii Europene. Ministrul de externe italian a exprimat întreaga disponibilitate a Italiei de a sprijini eforturile umanitare atât în Ucraina, cât și ale statelor din vecinătatea Ucrainei”, se menționează în finalul comunicatului.

2,8 milioane de ucraineni și-au părăsit țara

Aproximativ 100.000 de persoane au fugit din Ucraina doar în ultimele 24 de ore. Numărul total al refugiaților ajunge la 2,8 milioane de oameni, potrivit datelor ONU.

În România se află peste 75.000 de cetățeni ucraineni, dintre care 29.000 de copii. Autoritățile din țara noastră au operaționalizat, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, liniile telefonice 119 și 112 în limba ucraineană.

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.814 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 52 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională, conform datelor transmise de Ministerul de Interne.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: