Redactia.ro
Home » Știri » România trimite, din nou, diplomați în Ucraina! În ce condiții vor ajunge la Kiev

România trimite, din nou, diplomați în Ucraina! În ce condiții vor ajunge la Kiev

Autoritățile române intenționează să redeschidă Ambasada țării noastre la Kiev, în Ucraina, „cât mai curând posibil”. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o postare pe Twitter.

Ambasada se va redeschide după ce sunt puse la punct pregătirile de securitate necesare

„Autoritățile române au decis redeschiderea Ambasadei României în Ucraina, la Kiev. Activitatea Ambasadei va fi reluată pe teren în cel mai scurt timp posibil, după ce vor fi finalizate pregătirile tehnice și de securitate necesare”, a transmis Bogdan Aurescu.

România a decis să suspende activitatea ambasadei sale de la Kiev pe 26 februarie. Se întâmpla la două zile după ce Rusia a lansat invazia de amploare în Ucraina. Ministerul român al Afacerilor Externe a emis atunci un comunicat de presă în care anunța repatrierea cu succes a personalului ambasadei în România.

Mai multe state europene și-au redeschis misiunile diplomatice la Kiev

Ministrul de Externe ucrainean a informat că mai multe state europene și-au redeschis ambasadele la Kiev. Este vorba de Franța, Italia, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Turcia, Cehia, Slovenia, Vatican, Republica Moldova, Georgia, Iran, Kazahstan, Tadjikistan şi Turkmenistan, potrivit Unian.

Înainte ca armata rusă să invadeze Ucraina, majoritatea ambasadelor străine au fost relocate de la Kiev, la Liov (Lvov).

Recent, ministrul de externe rus a anunțat că „Operațiunea Specială Militară” este gata să treacă la următorul nivel.

Acum, Kremlinul a lansat un nou ultimatum pentru luptătorii ucraineni ascunși în orașul Mariupol.

Predați-vă până miercuri la ora locală 14.00 (7.00, ora Estului) sau veți avea parte de un sfârșit amar”.

Comandantul forțelor ucrainene din Kiev a declarat pentru The Washington Post că nu vor renunța la arme și vor continua să se apere.

Președintele SUA ar urma să ofere din nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de aproximativ 800 de milioane de dolari. Ucraina primește, de asemenea, avioane de luptă de la mai multe națiuni, potrivit Pentagonului.

În aproape 8 săptămâni de război, peste 20.900 de soldați ruși ar fi fost uciși, răniți sau capturați de la debutul războiului, potrivit bilanțului publicat miercuri de Statul Major al Armatei Ucrainei. 

Ucraina ar fi pierdut în luptă peste 15.000 de soldați. Alți mai bine de 16.000 ar fi fost răniți.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: