Redactia.ro
Home » Sport » România U21 merge la Euro! Al doilea turneu la rând!

România U21 merge la Euro! Al doilea turneu la rând!

România U21, calificare EURO 2021, Adrian Mutu,

Naționala României U21 s-a calificat la Euro 2021, după ce a terminat la egalitate meciul de la Ploiești, cu Danemarca. Deși tricolorii au fost conduși, Costache a înscris golul egalizator, scor 1-1, care ne trimite la turneul final.

“Important a fost obiectivul principal, calificarea. Dedic victoria mamei mele, azi este ziua ei. Această claificare este foarte importantă pentru mine și pentru băieți. Sunt niște băieți de excepție care vor ajunge la naționala mare”, a declarat Adrian Mutu, după meci.

Echipa antrenată de Adrian Mutu a reușit să se califice pentru a doua oară la rând la campionatul european. Chiar dacă tricolorii au fost conduși, Costache a marcat în repriza a doua și a egalat, scor 1-1. Astfel, tricolorii mici au prins unul dintre cele 5 locuri 2, care asigură prezența la turneul final. Campionatul European U21 se joacă în Ungaria și Slovacia și vor fi prezente 16 echipe.

“Emoții au fost înainte de meci, dar le-am gestionat bine. Chiar dacă ne-au condus, noi am dominat. Am știut că vom marca. Ei au fost cu un om în minus nu ne-au mai atacat, iar noi am ținut mingea. Cred că am scris istorie cu această calificare. Niciodată în istoria fotbalului românesc nu s-a mai întâmplat așa ceva”, a declarat Ianis Hagi.

Când are loc tragerea la sorți

Campionatul European din 2021 se va disputa într-un format absolut atipic. Meciurile din grupe vor avea loc între 24 – 31 martie. Fazele eliminatorii se vor desfășura după două luni de pauză, în perioada 31 mai – 6 iunie. Pe 10 decembrie, elevii lui Adrian Mutu își vor afla adversarii de la turneul final. Echipele care s-au calificat sunt: Ungaria, Slovenia, Rusia, Elveția, Olanda, Danemarca, Spania. Anglia, Franța, Italia, Portugalia, Cehia, Germania, Croația, România. Ultima echipă va fi probabil Islanda. Meciul islandezilor cu Armenia a fost anulat.

“Calificarea este foarte importantă. Am aflat că ne este bun și un egal în timpul meciului. Oricum eu cred că am jucat foarte bine în această seară”, a declarat Darius Olaru.

„Nu mi-a fost teamă când am fost conduși. Am crezut mereu că putem să ne calificăm. Vreau să-l felicit pe Adi Mutu pentru ce a făcut. Asta pentru că au fost destui cei care l-au contestat”, a declarat Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: