Redactia.ro
Home » Știri » România va fi lovită de un ger cumplit! Zonele în care urmează să ningă în zilele următoare: ”Un nou val de aer rece vine cu maxime termice negative”

România va fi lovită de un ger cumplit! Zonele în care urmează să ningă în zilele următoare: ”Un nou val de aer rece vine cu maxime termice negative”

Frigul aspru care a cuprins România în ultimele zile a avut consecințe grave, coborându-se la temperaturi extrem de scăzute și provocând deja cel puțin cinci decese. Meteorologii avertizează că temperaturile negative vor persista în majoritatea teritoriului, iar această perioadă de vreme rece se va menține și în zilele următoare.

În cursul nopții trecute, minimele termice au atins din nou niveluri sub minus 15 grade Celsius, subliniind prezența persistentă a unei mase de aer rece. Cu toate acestea, există o notă de optimism în privința temperaturilor, deoarece se prognozează o ușoară creștere a acestora. Acest trend a fost deja observat începând cu dimineața de astăzi și se va resimți pe parcursul întregii zile, cu temperaturi maxime pozitive în multe regiuni ale țării.

Vine frigul în România

Zonele ce vor înregistra cele mai ridicate valori termice se află în zona deluroasă a Munteniei și a Olteniei, unde se așteaptă temperaturi de 4, 5 sau chiar 6 grade Celsius. Cu toate acestea, și în regiunile precum Banat, Crișana și Moldova, unde stratul de zăpadă persistă și temperaturile au scăzut semnificativ în timpul nopții trecute, se vor înregistra valori ușor pozitive. Dimineața de astăzi a adus cu sine o ușoară încălzire și în zona Moldovei.

Deși temperaturile vor rămâne negative în toate regiunile în timpul nopții, se prognozează că valorile sub pragul gerului (sub minus 10 grade) vor fi puține și, în mod deosebit, în depresiunea din estul Transilvaniei. Totuși, un nou val de aer rece se anunță pentru mâine și mâine noapte, afectând în special nordul, centrul și estul teritoriului. În aceste regiuni, temperaturile maxime vor rămâne negative, cu cele mai scăzute estimate în zona Moldovei.

Mâine, se așteaptă temperaturi maxime între minus 5 și minus 4 grade Celsius în Moldova, cu posibile coborâri până la minus 1-2 grade. De asemenea, se preconizează maxime negative în Transilvania, Banat și Crișana, cu temperaturi ușor pozitive doar în regiunile sudice.

„Un nou val de aer rece va afecta teritoriul țării noastre mâine și mâine noapte și se va resimți în mod deosebit în nordul, centrul și estul teritoriului, acolo unde vom avea, din nou, temperaturi maxime negative, cele mai scăzute fiind estimate în zona Moldovei.

Mâine sunt așteptate acolo maxime undeva între minus 5 și minus 4 grade, până la, cel mult, minus 1-2 grade. Tot mâine, maxime negative vor mai fi și în Transilvania, Banat și Crișana. Maximele vor fi ușor pozitive doar în regiunile sudice”, a spus la Antena 3 CNN Alina Șerban, meteorolog ANM.

Cum va fi vremea în weekend

În noaptea de vineri spre sâmbătă, frigul va reveni, aducând temperaturi minime sub minus 10 grade în nordul, centrul și estul teritoriului, în zone extinse precum Maramureș, Transilvania și Moldova, și în zone mai restrânse din celelalte regiuni. Cu toate acestea, o încălzire treptată a vremii este anticipată, sugerând că săptămâna viitoare ar putea aduce temperaturi mai ridicate decât media normală pentru această perioadă.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea sunt prognozate să apară în această seară, în timpul nopții și pe parcursul zilei de mâine în jumătatea estică a teritoriului, sub formă de ninsoare. Aceste condiții meteorologice complexe ridică îngrijorări cu privire la siguranța publică și necesită o atenție sporită din partea autorităților și a cetățenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: