Redactia.ro
Home » Știri » România va fi lovită de un nou ciclon polar! Anunțul care bagă frica în cetățeni: ”Temperaturi de -15 grade”

România va fi lovită de un nou ciclon polar! Anunțul care bagă frica în cetățeni: ”Temperaturi de -15 grade”

În cursul următoarelor zile, România se pregătește să fie lovită de un ciclon, aducând cu el schimbări semnificative în condițiile meteorologice obișnuite. Previziunile arată că temperaturile vor scădea în mod drastic, devenind negative în cea mai mare parte a țării, iar ninsorile vor transforma peisajul într-unul de iarnă.

Meteorologii au emis, chiar în această dimineață, avertizări cod galben de viscol și ninsori viscolite pentru diverse regiuni ale țării.

România va fi lovită de un nou ciclon polar

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat că aceste fenomene meteorologice sunt în concordanță cu normalul pentru această perioadă din calendar. Acest schimb brusc de vreme este cauzat de impactul unui ciclon care a deja afectat vestul și centrul Europei. În Franța, Cehia, Luxemburg și Olanda, a fost emis cod roșu de inundații, iar Germania se confruntă cu avertizări de vânt și cantități semnificative de precipitații.

Deși inițial se anunță temperaturi primăvăratice până în ziua de duminică, conform informațiilor furnizate de ANM, o răcire bruscă și puternică este așteptată începând din seara zilei de duminică. Această schimbare va aduce cu sine temperaturi extrem de scăzute în timpul nopții, iar în timpul zilei se vor înregistra scăderi semnificative ale temperaturilor.

Elena Mateescu a făcut primele previziuni

Periferia ciclonului va afecta și teritoriul românesc, generând vânt puternic și viscol în zonele montane. De asemenea, se așteaptă cantități semnificative de precipitații în regiunile vestice și nord-vestice ale țării. Aceste condiții meteorologice neobișnuite pentru această perioadă a anului pun în alertă autoritățile și populația în general, impunând măsuri de precauție și adaptare la schimbările bruște de vreme.

”De duminică seara o să consemnăm o schimbare în ceea ce privește și regimul de temperaturi, pentru că în jumătatea nordică maximele vor fi unele foarte coborâte, cel mult 3…4 grade Celsius.

Doar local, în sud-est, vom mai consemna maxime de 10…11 grade, însă săptămâna care începe din 8 ianuarie va debuta cu o răcire semnificativă în toată țara. Vorbim de maxime negative, de -3…-4 grade, iar minimele pe parcursul nopților, mai ales la începutul săptămânii, vor fi foarte coborâte, în depresiuni sub -10, posibil chiar -15 grade Celsius, dar și în zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, posibil minime de sub -10 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: