Redactia.ro
Home » Știri » România vrea autostrăzi – țara se oprește 15 minute și spune #șîeu

România vrea autostrăzi – țara se oprește 15 minute și spune #șîeu

România se oprește timp de 15 minute, la îndemnul omului de afaceri, Florin Mandachi, din Suceava. El a construit, cu banii lui, primul și singurul kilometru de autostradă din Moldova. Mandachi a anunțat că vineri, 15 martie, va inaugura bucata de drum rapid construită și i-a invitat pe toți cei cu care a lucrat să îi fie alături.

„Autostrada Moldovei începe azi“: în ziua protestului de 15 minute, Ministrul Transporturilor anunţă începerea lucrărilor

UPDATE: Iohannis se alătură protestului de la ora 15: ”Vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei șîeu”

„Autostrada Moldovei începe azi!

Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanţare asigurată.

Ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe şantier”, a scris PSD pe pagijna sa de Facebok. De altfel, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a sugerat că întreruperea lucrărilor, fie şi pentru 15 minute, ar aduce pierderi la buget.

Mai mult decât atât, afaceristul i-a provocat pe trei dintre cei mai cunoscuți și bogați români: pe Ion Țiriac, Viorel Cataramă și George Becali. Ei trebuie să oprească timp de 15 minute, la ora 15, pe 15 martie, funcționarea companiilor pe care aceștia le conduc. Totul în semn de protest pentru România nu are autostrăzi.

Din oraș în oraș, din om în om, din provocare în altă provocare, mii de oameni din România, dar și românii plecați în străinătate au anunțat pe paginile de socializare că se vor opri timp de 15 minute, pe 15 martie.

Cine se alătură protestului „România vrea autostrăzi”

La două zile de la lansarea provocării, lui Ștefan Mandachi i-a răspuns Viorel Cataramă, care a anunțat că grupul de firme Elvila se alătură protestului și întrerupe munca timp de 15 minute.
De asemenea, Cataramă a provocat la rândul său alți trei oameni de afaceri: pe Dumitru Bălan, Adrian Mărginean și Daniel Costaș.

După ce provocarea a fost lansată la nivel național, tot mai multe firme au anunțat că se alătură manifestului „România vrea autostrăzi”.

De asemenea, JYSK a anunțat că în 15 martie, ora 15.00, va întrerupe activitatea pentru 15 minute în cele 73 de magazine din țară.

Dintre angajații statului, cei mai mulți care întrerup activitatea pe 15 martie se pare că vor fi în județul Brașov, unde președeintele Consiliului Județean, Adrian Viștea și 35 de primari din județ participă la protest.

Adrian Garmacea este primul antreprenor băcăuan care se alătură campaniei, cu două firme, Barrier și Electric Plus, anunțând că va suspenda 41 de magazine Orange, sediul Barrier și cele 35 de francize din întreaga țară.

Alți participanți la protest

De asemenea televiziuni, magazine de telefonie mobilă, restaurante au anunțat că își opresc activitatea în acel sfert de oră și îi îndeamnă pe alții să urmeze exemplul.

Omul de afaceri, Ștefan Mandachi, este deținătorul unui lanț de magazine de tip fast-food și a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova.

Metrul de autostradă a fost construit în șapte ore între Voroneț li Putna, iar costul total fiind de 4.500 de euro.

Mandachi a explicat că inițiativa sa este un gest de protest față de lipsa de interes a autorităților pentru construcția autostrăzilor din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: