Redactia.ro
Home » Știri » România vs. Elveția: bătălia finală pentru supremația grupei în preliminariile EURO 2024 | LIVE TEXT

România vs. Elveția: bătălia finală pentru supremația grupei în preliminariile EURO 2024 | LIVE TEXT

GALERIE FOTO (3) România vs. Elveția bătălia finală

În data de 21 noiembrie, marți, cu începând de la ora 21:45, se desfășoară un eveniment deosebit de așteptat în cadrul etapei a 10-a, ultima, a grupei I din preliminariile EURO 2024 – meciul dintre România și Elveția. Ambele echipe sunt deja calificate, ocupând locurile de frunte în grupă, cu România pe poziția întâi și Elveția pe cea de-a doua. 

Această întâlnire se desfășoară pe Arena Națională din Capitală, oferind o atmosferă de finală pentru locul 1 în grupă. Cu toate că ambele echipe sunt deja calificate, miza este enormă, iar câștigătoarea grupei va fi plasată în a doua urnă valorică la tragerea la sorți a grupelor pentru EURO 2024.

România vs. Elveția, a doua repriză pe Arena Națională în preliminariile EURO 2024

UPDATE (MIN 95) – România câștigă meciul din seara aceasta cu scorul de 1-0. Elvețienii n-au avut nicio șansă!

UPDATE (MIN 90) – Se dau 5 minute de prelungiri.

UPDATE (MIN 82) – Ies Stanciu și Alibec și intră pe teren Pușcaș și Olaru.

UPDATE (MIN 72) – Florinel Coman iese de pe teren, iar în locul lui intră Drăguș.

UPDATE (MIN 69) – Elveția, la un pas de a înscrie în poarta lui Moldovan.

UPDATE (MIN 64) – Schimbarea așteptată de toți românii! Au ieșit Moruțan și Cicâldău și au intrat pe teren Ianis Hagi și Răzvan Marin.

UPDATE (MIN 58) – Ocazie nouă pentru România!

UPDATE (MIN 53) – Florinel Coman faultat în careu, dar se continuă meciul.

UPDATE (MIN 49) – GOOOOOOOOOL!!! Alibec a înscris! Scorul este 1-0 pentru România.

UPDATE (MIN 47) – Moruțan a primit galben pentru o intrare periculoasă.

UPDATE – A început cea de-a doua repriză a meciului dintre România și Elveția.

România vs. Elveția, prima repriză pe Arena Națională în preliminariile EURO 2024

UPDATE (MIN 46) – S-a încheiat prima repriză. Scorul rămâne 0-0, iar România se menține pe locul I în grupă.

UPDATE (MIN 40) – O nouă ocazie pentru România.

UPDATE (MIN 34) – Ocazie de gol pentru România. Stanciu șutează peste poartă din lovitură liberă.

UPDATE (MIN 26) – Elveția a fost pe punctul de a înscrie în poarta României! Ndoye centrează către poarta goală a naționalei României, Vargas şi Rodriguez încearcă fără succes să ajungă la minge.

UPDATE (MIN 20) – Moldovan apără poarta României cu succes, după șutul lui Okafor din marginea terenului.

UPDATE (MIN 18) – Moruțan își încearcă norocul, din foarfecă, după centrarea lui Coman, dar elvețienii își apără poarta.

UPDATE (MIN 7) – România joacă în 10 oameni, după o accidentare teribilă a lui Cicâldău.

UPDATE (MIN 2) – Marius Marin a luat primul „galben” pentru o intrare dură din spate.

UPDATE (MIN 1) – Arbitrul italian al meciului din această seară fluieră startul partidei! Elveția are parte de lovitura de începere!

UPDATE 21:41 – Cele două echipe au intrat deja pe teren și intonează imnurile naționale. Andra a cântat „Deșteaptă-te, române”, iar românii sunt în lacrimi.

România vs. Elveția: bătălia finală pentru supremație în preliminariile EURO 2024

Partida România – Elveția, programată pentru 21 noiembrie, de la ora 21:45, este un eveniment transmis în direct și în exclusivitate de postul Antena 1. Cei care nu pot fi prezenți pe stadion au opțiunea de a urmări meciul în format LIVE TEXT pe site-ul REDACTIA.RO.

Marcel Ciolacu, prezent la meciul România – Elveția

Premierul Marcel Ciolacu a sosit în zona VIP a Arenei Naționale cu aproximativ o oră și jumătate înainte de debutul ultimului meci din preliminariile Campionatului European. Cu puțin timp înainte, prim-ministrul își exprimase felicitările pentru jucătorii naționalei României în cadrul cantonamentului de la Mogoșoaia, în urma calificării echipei la Campionatul European din 2024, potrivit FANATIK. Cu entuziasmul intact, Marcel Ciolacu a dorit să fie prezent pe stadion la această partidă specială.

S-au aflat echipele de start din această seară

În comparație cu partida anterioară de la Felcsut împotriva Israelului, selecționerul Edi Iordănescu a operat cinci modificări în primul unsprezece al echipei. Cicâldău, M. Marin, Moruțan, Alibec și Florinel Coman au fost introduși în echipa de start, înlocuindu-i pe R. Marin, Screciu, Ianis Hagi, Pușcaș și Drăguș.

România va juca în seara aceasta pe teren cu H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicâldău, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Coman. Rezervele vor fi Niță, I. Radu – Racovițan, Screciu, Pușcaș, Artean, I. Hagi, R. Marin, Drăguș, Olaru, Mogoș, Fl. Tănase. Selecționerul echipei naționale este nimeni altul decât Edi Iordănescu.

Elveția va intra pe teren cu jucători precum Mvogo – Garcia, Akanji, Elvedi, Rodriguez – Aebischer, Xhaka – Ndoye, Shaqiri, Vargas – Okafor. Pe banca de rezervă vor aștepta să intervină Sommer, Raciopii, Ugrinic, Benito, Zakaria, Amdouni, Freuler, Steffen, Zeqiri, Comert, Zesiger, Schar. Selecționerul elvețienilor este nimeni altul decât Murat Yakin.

Ultimele pregătiri în vestiarul românilor

În culise, vestiarul echipei naționale a României a fost pregătit cu grijă cu câteva ore înaintea meciului. Staff-ul primei reprezentative a aranjat echipamentul galben al „tricolorilor”, pregătindu-se pentru o posibilă sărbătoare a calificării la turneul final al EURO 2024.

50.000 de persoane vor urmări meciul din tribune

Recepția pentru acest meci a fost copleșitoare, iar toate biletele au fost epuizate cu mult timp înaintea zilei evenimentului. Vânzările au atins cifra impresionantă de 50.000 de bilete, iar cererea a fost de peste două ori mai mare. Elvețienii, fiind convinși că vor învinge Israel și Kosovo, au refuzat cele 289 de bilete oferite de FRF, planificându-și venirea la București într-o atmosferă relaxată și festivă.

Andra va cânta „Deșteaptă-te, române” pe Arena Națională

Pentru momentul emblematic în care România încheie campania de calificare la Campionatul European, Federația Română de Fotbal a făcut o alegere deosebită, aducând pe scena Arenei Naționale un nume marcant al muzicii românești. Cu onoarea de a cânta imnul național în fața celor 50.000 de români prezenți, Federația a optat pentru Andra, o artistă cu o carieră impresionantă.

Anunțul privind alegerea Andrei pentru acest moment solemn a fost făcut de Federația Română de Fotbal printr-o postare online, care a stârnit imediat reacții entuziaste din partea fanilor. Artista însăși a transmis o declarație, exprimându-și onoarea de a fi selectată pentru a intona imnul național într-un moment atât de important pentru fotbalul românesc.

Mesajul suporterilor pentru echipa națională

Cu patru ore înainte de începutul meciului, suporterii au făcut deja simțită prezența lor. La una dintre peluzele Arenei Naționale a fost arborat un banner tricolor cu mesajul „Astăzi vrem istorie„. Această inițiativă a fanilor subliniază importanța momentului și dorința de a scrie o pagină memorabilă în istoria fotbalului românesc.

Edi Iordănescu, mesaj puternic înainte de meci

Edward Iordănescu este în așteptarea unui nou rezultat pozitiv al echipei naționale a României în confruntarea cu Elveția, cu atât mai mult cu cât meciul se va desfășura pe Arena Națională și va beneficia de susținerea a zeci de mii de fani. Chiar și premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat recunoștința față de performanța obținută de Nicolae Stanciu și colegii săi înaintea partidei, exprimându-și sprijinul pentru „tricolori”.

„Ne așteaptă acum un joc cu importanță mare, care ne obligă. Elveția va veni foarte motivată și rănită. Elveția, spre deosebire de noi, nu a trăit momente de euforie pentru că e sub obiectivul impus. Trebuie să facem cinste celor care vor veni la stadion.

Am îndeplinit obiectivul, dar acum avem altă țintă. Am șansă să terminăm pe locul 1 și e datoria noastră să rămânem neînvinși. Nu va fi deloc ușor, dar trebuie să dăm totul pentru asta. Dacă vom termina pe locul 1 vom avea mai multe avantaje.

Acest grup a crescut în fiecare zi. Jucătorii au venit de fiecare dată mai motivați. Calificarea s-a obținut matematic cu Israel, dar a fost un proces în spate, cu sudoare, încredere și valori.

Riscul mare e să ne mulțumim cu ce am realizat. E normal să fim mulțumiți și să ne entuziasmăm. Ăsta e riscul major. Dar mă bucur ce au transmis băieții. Trebuie acum să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Cu Elveția va fi confruntare pe viață și pe moarte. Și să nu fi foarte triști dacă nu vom reuși”, a declarat Edi Iordănescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: