Redactia.ro
Home » Știri » Românii ar putea avea o nouă zi liberă plătită în fiecare an. Despre ce e vorba

Românii ar putea avea o nouă zi liberă plătită în fiecare an. Despre ce e vorba

Românii ar putea avea o nouă zi liberă plătită în fiecare an. Despre ce e vorba

Românii salariați ar putea avea o nouă zi liberă plătită în fiecare an. Iată despre ce e vorba!

Românii ar putea avea o nouă zi liberă plătită în fiecare an

Angajații români ar putea avea o nouă zi liberă plătită în fiecare an dacă un proiect depus la Parlament va fi aprobat şi promulgat ulterior de preşedintele Klaus Iohannis. Proiectul de lege, iniţiat de 19 senatori PNL şi unul de la PSD, vine în completarea articolului 139 din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii), potrivit Antena 3 CNN.

Este vorba despre o zi pe care mulți angajați preferă să o aibă liberă și o și iau de multe ori, ca să se bucure împreună cu cei dragi. Este vorba despre ziua de naştere.

Liberalul Daniel Fenechiu susține că acordarea unei zile libere, plătite, „în ziua în care fiecare dintre noi își serbează ziua de naştere, contribuie la motivarea resursei umane”.

„Acordarea unei zile libere, plătite, în ziua în care fiecare dintre noi îşi serbează ziua de naştere contribuie la motivarea resursei umane, indiferent de domeniul în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, de stat sau privat. În cadrul oricărei entităţi – instituţie publică, organizaţie economică etc -, resursa umană este singura resursă capabilă să producă şi să reproducă toate celelalte resurse aflate la dispoziţia acestei entităţi. Fie că vorbim de resursa financiară, tehnologică sau, după caz, materială. Un salariat motivat va contribui activ la creşterea eficienţei organizaţiei respective”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Parlamentarii au arătat în proiect că românii vor avea astfel posibilitatea „de a achiziţiona servicii turistice pentru petrecerea acestui eveniment într-o altă localitate” şi astfel „se va contribui la încasările, din taxe şi impozite, la bugetul de stat ori local”.

„Ziua de naştere este un eveniment anual, în viaţa fiecăruia dintre noi, şi trebuie să oferim posibilitatea fiecărui salariat de a-şi petrece această zi aşa cum îşi doreşte. Singur, cu familia ori cu prietenii”, au mai explicat senatorii în expunerea de motive.

Proiectul de lege va fi dezbătut în Senat, iar ulterior, dacă va fi adoptat, va ajunge în Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: