Redactia.ro
Home » Știri » Românii, buni de plată dacă au centrale termice în locuință. Explicația ar fi că poluează prea mult

Românii, buni de plată dacă au centrale termice în locuință. Explicația ar fi că poluează prea mult

Puțini știu acest truc simplu care te ajută să plătești mai puțin la factura de căldură! Cum poți economisi fără să oprești centrala? Apasă butonul secret

Românii sunt buni de plată dacă au centrale termice în locuință. Explicația ar fi că poluează prea mult. Iată detalii!

Românii, buni de plată dacă au centrale termice în locuință. Explicația ar fi că poluează prea mult

Românii cu centrale termice de apartament ar putea să plătească o taxă anuală, din 2027. Măsura este necesară pentru a reduce poluarea, spun autorităţile europene, care au făcut încă un pas pentru introducerea acestei măsuri în toate statele membre, a relatat observatornews.ro.

Ce nu se știe sigur în momentul de față este cât ar putea fi valoarea acestei taxe, însă specialiştii estimează că ar putea să fie de câteva sute de lei pe an.

Toți clienții casnici și non-casnici vor trebui să o achite.

O directivă în acest sens este pregatită în perioada aceasta la Bruxelles şi ar putea să fie adoptată în viitorul apropiat, iar măsura să se aplice din anul 2027. De asemenea, există posibilitatea ca această măsură să fie amânată, în cazul în care preţul la energie va fi în continuare unul ridicat. Această lege face parte dintr-un pachet de legi care îşi propune să reducă efectul de seră, potrivit sursei menționate mai sus.

În România, există în prezent în jur de 4,4 milioane de consumatori de gaze, iar jumătate ar avea centrală de apartament. Dacă ne referim la cât de mult consumă o astfel de centrală, pentru un apartament, consumul ar fi de până în 1.000 de metri cubi pe an, iar pentru o casă, de până în 2.000 de metri cubi de gaze pe an, a mai scris observatornews.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: