Redactia.ro
Home » Știri » Românii, captivi în conflictul israelo-palestinian: ”A durat 45 de minute timp în care cerul bubuia”

Românii, captivi în conflictul israelo-palestinian: ”A durat 45 de minute timp în care cerul bubuia”

Conflictul israelo-palestinian este tot mai aprig. Printre oamenii afectați de tot ce se întâmplă acolo sunt și români. Aceștia sunt prinși, nevinovați, în ploia de rachete aruncate asupra orașelor.

Românii, captivi în conflictul israelo-palestinian: ”A durat 45 de minute timp în care cerul bubuia”

Conflictul dintre Israel și organizațiile teroriste din Fâșia Gaza este tot mai aprig. Mulți români sunt martori la ceea ce se întâmplă acolo și relatează pe social media ceea ce trăiesc. Cu toții îndeamnă la rugăciune.

„Panica s-a instalat în tot centrul țării când sirenele au sunat aproape fără încetare în seara zilei de marți, continuând pe parcursul nopții. Teroriștii au tras fără încetare sute de rachete dintre care o parte au căzut în marile orașe ale zonei de centru: Așkelon, Așdod, Rishon Letzion, Bat Yam, Holon, Givataim,” povestește pe Facebook o româncă stabilită în Israel.

Aceeași româncă spune că tirurile de rachete din Israel a înspăimântat pe toată lumea.

„Noaptea de marți spre miercuri a fost una foarte grea, mai ales că după tirurile de rachete care au lovit numeroase locuințe particulare în Israel, au avut loc revolte ale tinerilor arabi din Lod, Acco și Yaffo care pur și simplu au terorizat locuitorii aruncând pietre și distrugând totul în jur,”a mai adăugat aceasta.

Românii încearcă să fugă din calea pericolului și sunt speriațit de tot conflictul. Timp de 45 de minute Fâşia Gaza a lansat rachete către metropola israeliană Tel Aviv.

„Am avut o noapte agitată, a început la ora 21:00 când a sunat sirena și la noi în oraș. Ne-am adăpostit în camera protejată, am închis bine ușa și obloanele de fier și am așteptat să treacă rachetele. Am mai trăit așa ceva dar de data asta țipătul alarmei parcă nu se mai oprea. A durat 45 de minute timp în care cerul bubuia iar geamurile am crezut că o să cedez”,  a povestit un român.

Școlile sunt închise, iar oamenii rămân fără curent electric

Din cauza rachetelor, mulți oameni au rămas fără curent electric, iar unii nu au putut merge la serviciu.

„La un moment dat a căzut o rachetă la noi în cartier și am rămas fără electricitate și fără semnal la telefon. Alarmele au continuat până la miezul nopții când am avut un moment de acalmie până la ora 3 dimineața când au început să sune din nou. La 5:30 s-a așternut liniștea și am adormit de oboseală. Școlile sunt închise, cei care pot lucra de acasă nu au mers la serviciu dar am ieșit să ne aprovizionăm și să cumpărăm niște lanterne pentru cazul în care se mai oprește curentul,” a mai spus acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: