Redactia.ro
Home » Homepage » Fâșia Gaza, teren de luptă pentru Israel și Palestina! Luptele de stradă au culminat cu un atac cu rachete

Fâșia Gaza, teren de luptă pentru Israel și Palestina! Luptele de stradă au culminat cu un atac cu rachete

GALERIE FOTO (2) Fâșia Gaza, teren de luptă pentru Israel și Palestina! Luptele de stradă au culminat cu un atac cu rachete

Fâșia Gaza a devenit câmp de luptă între israelieni și palestinieni. Violențele din perioada actuală au culminat cu un atac cu rachete comandat de Hamas.

Fâșia Gaza, teren de luptă pentru Israel și Palestina! Luptele de stradă au culminat cu un atac cu rachete

Fâșia Gaza este o regiune destul de mică, situată în Orientul Mijlociu, făcând parte din vechea Palestina. Și pe cât de mică este ca întindere, pe atât de mare este densitatea popualației, mai exact 1.040.000 de locuitori pe o suprafață de 360 de kilometri pătrați. În prezent, regiunea este sub autoritatea mișcării politice islamist-palestiniene Hamas.

Între Israel și Pelestina se duce de ani buni un adevărat război, luptele cele mai sângeroase fiind date pe teritoriul Fâșiei Gaza, de aici și numărul mare de victime. După alegerile din 2005, când Hamas a venit la putere, aceștia nu au mai recunoscut Israelul ca parte din poporul palestinian, ducând la lupte grele contra statului evreiesc.

Fâșia Gaza, teren de luptă pentru Israel și Palestina! Luptele de stradă au culminat cu un atac cu rachete

În prezent, luptele de stradă și atacurile sângeroase au revenit în atenția populației de pe întreg globul, mai ales după ce ieri au fost lansate mai multe rachete de către Hamas asupra Israelului. Marți seară, Tel Aviv a fost ținta principală, o ploaie de explozibil fiind lansată din Fâșia Gaza spre capitala Israelului. Acest atac dru a venit după ce armata israeliană ar fi distrus un bloc de 13 etaje despre care se crede că ar fi fost unul dintre fiefurile organizației Hamas.

Riposta a fost una zguduitoare, la propriu. Trei cetățeni israelieni și peste 30 de palestinieni au murit în urma bombardamentelor, alte zeci de persoane ajungând la spital cu răni grave. Se spune chiar că a fost cel mai grav bilanț din ultimii patru ani.

Conflictul israelo-palestinian. Violențele au escaladat în ultimele 24 de ore

Conflictul israelo-palestinian. 130 de rachete lansate de Hamas a lovit Tel Aviv marți seara, la doar o zi după ce forțele aeriene israeline au distrus o clădire de 10 etaje în care își aveau birourile islamiștii palestinieni. Astfel, Fășia Gaza a atacat marți seara Israelul, iar oamenii s-au retras speriați în case. În noaptea de miercuri au continuat atacurile, iar armata israeliană a transmis că de la începutul violențelor au fost lansate aproximativ 850 de rachete asupra Israelului. Cele mai multe dintre ele au fost eliminate de scutul antirachetă israelian. Cu toate astea, cinci civili au fost uciși, iar 35 de palestinieni au murit, printre care și 12 copii.

Premierul israelian Benjamin Netanhayu a transmis un mesaj dur, menționând că Israelul va continua că atace cu toate armele. De asemenea, acesta a declarat că Armata va ataca clădirile civile în care sunt ascunse depozute de arme ale Hamas. Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, și-a început informarea zilnică cu o declarație despre situația tensionată din Orientul Mijlociu, anunțând că ”sprijinul lui Joe Biden pentru securitatea Israelului și dreptul acestuia de a se apăra este fundamentul și nu se va clătina niciodată”.

”Opriți imediat tragerile. Escaladăm către un război în toată regula. Liderii din toate taberele trebuie să-și asume responsabilitatea dez-escaladării situației. Costul războiului din Gaza este devastator și este plătit de oamenii obișnuiți. ONU discută cu toate părțile pentru a restaura calmul. Opriți violențele acum”, a spus emisarul ONU pentru pace în Orinetul Mijlociu, Tor Wennesland.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: