Redactia.ro
Home » Știri » Românii care fac asta riscă închisoarea! Măsura a fost criticată de opozanți

Românii care fac asta riscă închisoarea! Măsura a fost criticată de opozanți

Românii care fac asta riscă închisoarea!

Conform unui proiect de lege votat în Senat, persoanele care vor defăima drapelul sau imnul național vor fi pedepsiți cu închisoarea.

Inițiativa a fost a liderilor PMP,dar a fost votată atât de social-democrați, cât și de liberali, în timp de membrii partidului UDMR au fost împotrivă, susținând că această măsură este una comunistă.

Românii care fac asta riscă închisoarea! Măsura a fost criticată de opozanți

Conform Agerpres, Senatul a adoptat, miercuri, o propunere legislativă prin care se cere ca persoanele care defăimează drapelul sau imnul național să fie condamnați la închisoare. Mai exact, cei care profanează drapelul României și intonarea Imnului Național cu alt text sau pe altă partitură, vor primi o pedepsă cu închisoare de la 6 luni la trei ani.

Inițiativa acestei propuneri a fost făcută de parlamentarii PMP, iar în favoarea acesteia s-au exprimat 104 senatori, dintre care trei s-au abținut și 18 au fost împotrivă.

„Profanarea drapelului României, intonarea Imnului Naţional cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de lege cu intenţia de a defăima drapelul sau imnul naţional al României, precum şi orice altă manifestare publică săvârşită cu aceeaşi intenţie se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, guvernul va modifica în mod corespunzător prin hotărâre normele privind arborarea drapelului României, intonarea Imnului Naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României”, se arată în propunerea legislativă.

Cine va dezbate această propunere?

Cseke Attila, liderul grupului senatorilor UDMR, susține că această propunere legislativă nu ar trebui adoptată, având în vedere că există proiecte mult mai importante de implementat. „Această reglementare ne propune practic o întoarcere în timp, ne propune o prevedere de sorginte comunistă care a fost reglementată în Codul penal anterior aflat în vigoare în 1968 ca şi infracţiune. Reînvierea unui asemenea articol privind profanarea, ofensa adusă unor însemne oficiale, din punctul nostru de vedere, ne întoarce în timp în privind legislaţiei (…), a spus acesta.

Propunerea legislativă şi completarea Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, va fi dezbătută de Camera Deputaților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: