Redactia.ro
Home » Știri » Românii care stau la bloc riscă amenzi uriașe! Ce trebuie să ai montat în casă. Legea promulgată de Iohannis

Românii care stau la bloc riscă amenzi uriașe! Ce trebuie să ai montat în casă. Legea promulgată de Iohannis

Locatarii blocurilor din România riscă amenzi uriaşe. Klaus Iohannis a promulgat deja această lege. Foarte mult timp n-ar mai fi la dispoziţie pentru ca oamenii să intre în legalitate.

Proprietarii de apartamente şi garsoniere, care sunt racordați la sistemele centralizate de încălzire, sunt obligați prin lege să-și monteze repartitoare de căldură pentru a măsura consumul de energie termică.

Repartitoare pentru fiecare calorifer

Repartitoarele inteligente devin obligatorii în România, astfel că 7 milioane de români care stau la bloc riscă amenzi de la 31 decembrie 2023. Toți consumatorii trebuie să monteze repartitoare până pe 31 decembrie 2023.

Montarea repartitoarelor de căldură se face pe fiecare calorifer în parte. Montarea este obligatorie atât în cazul apartamentelor de locuit, cât și în cazul sediilor de firme.

Amendă de 1.000 lei

Locatarii care refuză să-și monteze repartitoare de căldură riscă o amendă de până la 1.000 de lei. De asemenea, din 2027, cei care au deja repartitoare, dar care nu se pot citi de la distanță trebuie să le înlocuiască.

Montarea unui repartitor pentru un calorifer costă între 50 și 70 de lei. Însă, pe lângă asta, cetățenii trebuie să plătească și citirea lunară care este între 2 și 7 lei pentru fiecare calorifer.

Altfel, este obligatoriu ca trotuarul sau zona din fața locuinței, indiferent dacă este vorba despre casă sau bloc, trebuie să fie curățat de zăpadă în termen de maxim 24 de ore după ce ninsoarea s-a oprit.

Această decizie a fost stabilită de consiliile locale din mai multe orașe ale României, astfel că sancțiunile au fost aplicate deja în câteva cazuri.

Evitaţi aceste gafe!

Există multe gafe pe care proprietarii de apartamente le pot face fără să știe că ar putea să fie sancționați cu sume consistente de bani. Amenzile aplicate de oamenii legii, în cazul nerespectării prevederilor legale, pot începe de la suma de 200 de lei. Cea mai piperată sancțiune financiară se ridică la valoarea de 10.000 de lei.

În categoria acțiunilor care pot face proprietarii de garsoniere sau apartamente pasibili de amenzi se încadrează, printre altele: modificarea suprafeței utile a apartamentului, modificarea destinației locuinței cu un alt spațiu, fără autorizație sau aprobări legale, refuzarea de a efectua lucrări de reparație și altele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: