Redactia.ro
Home » Știri » Românii nu vor mai putea împărți parolele conturilor Netflix! Se adaugă taxă suplimentară

Românii nu vor mai putea împărți parolele conturilor Netflix! Se adaugă taxă suplimentară

Românii nu mai pot împărți parolele conturilor Netflix! Se adaugă taxă suplimentară

Românii nu vor mai putea împărți parolele conturilor Netflix! Se adaugă taxă suplimentară. Iată tot ce trebuie să știi!

Românii nu vor mai putea împărți parolele conturilor Netflix! Se adaugă taxă suplimentară

Netflix a anunțat recent o schimbare importantă în politica sa referitoare la utilizarea la comun a conturilor de către mai multe gospodării, și această măsură se aplică și în România. Practica cunoscută sub denumirea de „partajarea parolei” sau „password sharing” va fi interzisă, iar utilizatorii vor fi obligați să se conformeze noilor reguli.

Conform Netflix, un cont este destinat folosirii de către o singură locuință, iar toate persoanele care locuiesc acolo pot beneficia de avantajele platformei oriunde s-ar afla. Însă, pentru a compensa această limitare, compania a introdus câteva beneficii noi pentru utilizatori.

Unul dintre aceste beneficii este funcția „Transferă un profil”, care le permite utilizatorilor să-și mute profilul pe un alt abonament Netflix. Aceasta înseamnă că, în cazul în care locuința se desparte în două sau mai multe gospodării separate, fiecare membru va putea transfera profilul său pe un cont nou, păstrând astfel preferințele și istoricul de vizionare.

În plus, Netflix a introdus și opțiunea „Achiziționează un extra abonat”, care le permite utilizatorilor să partajeze contul cu o persoană care nu locuiește cu ei, contra unei taxe lunare suplimentare de 2,99 euro. Această opțiune poate fi utilă în cazul în care doriți să împărțiți contul cu un prieten apropiat sau un membru al familiei care nu locuiește în aceeași locuință.

„Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor”, a transmis compania.

Pierderile Netflix aduse de noile măsuri

Deși aceste măsuri au fost deja testate în câteva țări precum Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania, există îngrijorări că această schimbare ar putea duce la o scădere a numărului de abonați Netflix.

În ceea ce privește România, prețul abonamentului de bază a scăzut în luna februarie la 4,99 euro, ceea ce îl face mai accesibil pentru utilizatori. Cu noile măsuri impuse de Netflix, se așteaptă ca mai mulți utilizatori să opteze pentru abonamente individuale, ceea ce ar putea contribui la creșterea veniturilor companiei.

Netflix estimează că există peste 100 de milioane de persoane care utilizează conturi pentru care nu plătesc, la nivel global. Cu toate acestea, nu au fost prezentate cifre specifice pentru fiecare țară în parte. Pentru a implementa noile reguli, Netflix va lua în considerare locația celui care plătește abonamentul, utilizând adresa IP a dispozitivului de vizionare. În cazul în care utilizatorul dorește să schimbe adresa IP, acesta poate face acest lucru prin intermediul aplicației de pe televizor sau dispozitivul conectat, folosind un link de verificare trimis la numărul de telefon sau adresa de e-mail asociată contului.

„Folosim informații precum adrese IP, ID-uri ale dispozitivelor și activitatea contului pentru a stabili dacă un dispozitiv logat în contul tău face parte din gospodăria ta Netflix. Nu colectăm date GPS pentru a încerca să stabilim locul fizic exact în care se află dispozitivele tale.

În cazul în care o gospodărie Netflix nu a fost stabilită, vom încerca să stabilim una automat pe baza adreselor IP, ID-urilor dispozitivelor și activității contului”, a explicat compania.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: