Redactia.ro
Home » Știri » Românii primesc 2.500 lei de la stat! Banii intră direct pe card. Vezi dacă eşti pe listă!

Românii primesc 2.500 lei de la stat! Banii intră direct pe card. Vezi dacă eşti pe listă!

portofel cu bani

Veşti bune pentru o anumită categorie a populaţiei. Un primar le-a promis că le virează pe card 2.500 lei. Este vorba despre edilul din Suceava, care vrea să crească natalitatea în municipiu. Aceasta este în scădere de câțiva ani.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 15 martie 2023, că în următoarea ședință de Consiliu Local va fi aprobat proiectul său privind acordarea unui stimulent de 2.500 de lei net pentru fiecare nou-născut din municipiu.

Trebuie să ai domiciliul în Suceava

Vor primi ajutorul financiar doar părinții care au domiciliul stabil în orașul Suceava. Edilul a adus ca argument pentru luarea acestei măsuri cifrele de la ultimul recensământ al populațieiai, când a reieșit că populația Sucevei a scăzut cu 7.813 persoane – fiind de 84.308 locuitori în 2022, față de 92.121 locuitori în 2012.

Vrem să acordăm un sprijin financiar la fiecare copil nou-născut probabil sub forma unui card cu care se pot achiziționa produse necesare pentru creșterea copilului, dar detaliile le vom mai discuta pentru că vor fi niște criterii.

Vor primi acest sprijin doar de cei care au domiciliul stabil, astfel că familia trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Suceava cel puțin șase luni de zile și să fi depus cererea în maxim 60 de zile de la data nașterii copilului.

Dosarul va trebui să conțină o serie de documente, însă am avut în vedere ca acesta să nu fie stufos, cum e în alte părți, unde se cer o mulțime de condiții”, a spus Ion Lungu.

Se nasc tot mai puţin copii în România

Natalitatea este o problemă la nivel naţional, nu doar în Suceava. Numărul de nou-născuţi a fost în 2020 cel mai mic din întreaga istorie a României, atrag atenţia specialiştii, care subliniază că şi înainte de anul 1900 – când România era redusă la două provincii, Ţara Românească şi Moldova – se năşteau mai mulţi copii.

Iar această scădere abruptă are legătură cu lipsa politicilor inteligente şi coerente, şi în numai câţiva ani o să ducă la un blocaj economic grav. Pandemia poate să aibă un rol în această scădere dramatică de natalitate în România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: