Redactia.ro
Home » Știri » Românii se tem de pierderea locului de muncă pe timp de pandemie. Ce alte frici mai au…

Românii se tem de pierderea locului de muncă pe timp de pandemie. Ce alte frici mai au…

Perioada COVID-19 și-a pus cu siguranță amprenta pe modul de viață al tuturor. În plus, temerile specifice acestei perioade îi face pe oameni să se gândească la ce au și să prețuiască tot ce dobândesc. Însă, în ceea ce privește romanii, teama de a pierde locul de muncă îi frământă tot mai mult.

Pierderea locului de muncă, creșterea preturilor și lipsa banilor, iată doar câteva dintre fricile românilor pe timp de pademie. Potrivit unui studiu realizat de DataDiggers în perioada 22 mai și 9 iunie 2020, și preluat de Libertatea.ro, mai bine de o treime dintre românii intervievați spun că pandemia și-a făcut deja cunoscută efectele, din punct de vedere financiar. În plus, unul din trei români sunt convinși că vor fi afectați în perioada ce urmează, în ceea ce privește locul de muncă.

Românii, mai afectați decât cehii, dar mai optimiști ca ungurii și grecii

În jur de 28% dintre românii intervievați au declarat că se tem pentru joburile lor, în timp ce 50% dintre cehi sunt afectați de creșterea prețurilor, pe care o consideră prima problemă pe timp de pandemie. La fel este și cazul vecinilor unguri, care cred că lipsa joburilor îi va afecta serios.

Amintim că astăzi, 8 octombrie s-au înregistrat 3.130 de cazuri, cel mai mare număr de când a apărut primul caz de COVID-19 în România. iata si alte cifre importante:

  • Până astăzi, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 113.112 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
  • Până astăzi, 5.247 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
  • În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.491. Dintre acestea, 607 sunt internate la ATI.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: