Redactia.ro
Home » Știri » Românii sofisticați preferă tortul cu foiţe comestibile de aur şi sclipici, de Revelion 2023. Cofetarii nu mai fac faţă cererii, deși preţurile au crescut simţitor

Românii sofisticați preferă tortul cu foiţe comestibile de aur şi sclipici, de Revelion 2023. Cofetarii nu mai fac faţă cererii, deși preţurile au crescut simţitor

Românii sofisticați preferă tortul cu foiţe comestibile de aur şi sclipici, de Revelion 2023. Cofetarii nu mai fac faţă cererii, deși preţurile au crescut simţitor

Tortul cu foiţe comestibile de aur şi sclipici pare să fie la mare căutare de Revelion 2023. Iată și care sunt celelalte deserturi care fac furori în această perioadă, dar și la ce prețuri sunt și ce spun cofetarii.

Tortul cu foiţe comestibile de aur şi sclipici, la mare căutare de Revelion 2023

Gurmanzii care își permit puțin mai mult decât majoritatea vor să iasă cu ceva în evidență și cer ceva „special”, adică tortul cu foiţe comestibile de aur şi sclipici, de Revelion 2023.

„Pentru cei pretenţioşi, care doresc într-adevăr un decor festiv, putem presăra şi foiţe de aur comestibil. Totul este perfect şi cu sclipici pentru sărbători!”, a mai spus Florenţa Mihăilă, potrivit sursei.

Bezeaua și ciocolată rămân și ele în topul favoritelor. Rulada cu bezea s-a vândut cel mai bine, dar și prăjiturile de casă: nuci umplute, Albă-ca-Zăpada, Carpaţi sau prăjitura cu bulion, potrivit observatornews.ro.

Oricum ar fi, trecerea către noul an trebuie să fie dulce. Un cofetar din București a povestit care sunt cerințele din această perioadă, de la Crăciun până la Revelion.

„Tort margot cu clementine şi cremă mascarpone, un tort perfect şi răcoritor pentru Revelion. Tort Christmas, îl fac doar în perioada sărbătorilor, cu cremă de ciocolată, mascarpone şi dulceaţă de portocale făcută de noi. Am tort Baby, cu blat simplu, mascarpone, vanilie, ananas şi piersică, de asemenea răcoritor”, a declarat Florenţa Mihăilă, cofetar, potrivit Observator.

Cofetarii nu mai fac faţă cererii, asta deși preţurile au crescut simţitor și sunt și cu 20% mai mari faţă de anul trecut.

„Un tort de anul trecut era 120 de lei pe kilogram, acum este 140 de lei pe kilogram. Luam laptele cu 1,8 lei, acum este 7 lei. Este o diferenţă foarte mare. Zahărul, de la 2,5 este 7 lei”, a mai spus cofetarul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: