Redactia.ro
Home » Știri » Românii sunt afectați de schimbările pe care le-a impus Marea Britanie în câmpul muncii. Ce trebuie să știe aceștia

Românii sunt afectați de schimbările pe care le-a impus Marea Britanie în câmpul muncii. Ce trebuie să știe aceștia

Cum percep românii din Marea Britanie dispariția Reginei Elisabeta a II-a. Sentimente amestecate, lacrimi și doar haine negre, pe străzi: „Parcă s-a oprit timpul...”

Marea Britanie a implementat recent noi reguli și restricții pentru sectoarele cheie ale pieței muncii, având un impact profund asupra lucrătorilor români și a altor cetățeni străini. Aceste modificări includ o interdicție de viză pentru tinerii care doresc să lucreze în industria ospitalieră și în baruri, impunând un prag minim de venit anual de 38.700 de lire sterline. Această schimbare bruscă în politica de imigrație a stârnit consternare și dezamăgire printre cei care visa să se stabilească și să muncească în Marea Britanie.

Aceste reglementări au intrat în vigoare la 1 aprilie, afectând imediat sute de tineri care se aflau deja în Regatul Unit cu vize aproape de expirare. De asemenea, aceste măsuri vor face aproape imposibilă intrarea în țară pentru mii de persoane din UE care căutau de lucru sau își continuau studiile acolo.

Schimbări în politica de imigrație

Mulți tineri italieni plecau în Anglia pentru a lucra ca ospătari sau pentru a studia pentru a deveni asistenți medicali și apoi să se angajeze pe salarii mai mari în Marea Britanie. Aceste oportunități sunt acum limitate, deoarece  dacă venitul anual nu depășește 38.700 de lire sterline, față de pragul anterior de 26.200 de lire sterline.

În ciuda Brexitului, Marea Britanie a înregistrat un număr record de migranți în 2022, cu peste 745.000 de persoane într-un singur an. Totuși, guvernul britanic dorește să reducă acest număr cu aproximativ 300.000 de persoane pe an, acordând prioritate doar personalului calificat.

Aceste schimbări în politica de imigrație vor avea un impact semnificativ asupra industriei ospitalității și a sistemului de sănătate din Marea Britanie, unde forța de muncă calificată din alte țări europene a jucat un rol vital în furnizarea serviciilor esențiale. Restaurantele, hotelurile și spitalele ar putea fi afectate de aceste decizii, provocând posibil o criză în sectoarele cheie. Pe lângă restricțiile privind venitul minim, sunt planificate și alte modificări în politica de imigrație.

Obținerea unei vize de muncă devine dificilă

În viitor, se va introduce o limitare a vizelor pentru studenți și lucrătorii necalificați sau cu calificări reduse. Persoanele care doresc să se alăture unui membru al familiei în Marea Britanie vor trebui să îndeplinească un salariu minim pentru a obține o viză, care va crește de la 18.600 de lire sterline la 29.000 de lire sterline și apoi la 38.700 de lire sterline la începutul anului 2025.

Cu toate acestea, există o excepție, și anume obținerea unei vize speciale care poate permite muncitorilor cu vârste sub 30 sau 35 de ani să rămână în Marea Britanie timp de doi ani fără a fi nevoie de sponsorizare.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: