Redactia.ro
Home » Știri » Românii vor infrastructură, dar n-au bani ca să profite ea. Le vine gazul în faţa porţilor, dar nu-şi permit să se „înţepe” la ţeavă

Românii vor infrastructură, dar n-au bani ca să profite ea. Le vine gazul în faţa porţilor, dar nu-şi permit să se „înţepe” la ţeavă

Vești rele pentru români: cresc facturile la gaze. Cât vor plăti consumatorii din luna aprilie

Administraţia locală dintr-o comună din România se confruntă c-o problemă spinoasă. Investeşte în dezvoltarea reţelei de gaze din zonă, dar, paradoxal, locuitorii n-au bani ca să profite de infrastructură.

Se întâmplă asta în comuna Faraoani, din județul Bacău, în plină iarnă.

Oamenii sunt prea săraci

Sătenii sunt prea săraci să se poată branșa la conducta de gaze, costul de branșare până în fața porților este de 3.000 de lei, plus alte mii de lei până să ajungă în casele lor și la eventualele sobe/centrale.

Locuitorii acuză că proiectul a fost gândit prost, ei neavând bani nici pentru lemne, pentru trai decent, darămite pentru branșare la gaze. Partea existentă a magistralei însă ar putea fi folosită, oamenii pot depune documentaţia de branşare, dar nu au bani.

Centralele de apartament pe gaze, interzise în România

Nu mai durează mult şi toate centralele de apartament pe gaze trebuie eliminate, arată o directivă de eficiență energetică a Comisiei Europene.

Documentul prevede încurajarea continuă a trecerii de la combustibilii fosili pentru încălzirea locuințelor și clădirilor publice, la energia solară.

Directiva, deja adoptată de Parlamentul European, fixează termenul limită pentru utilizarea centralelor individuale pe gaze în statele membre ale Uniunii Europene la anul 2040. Această măsură reprezintă un pas semnificativ în direcția eficienței energetice și a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Directiva revizuită va face din clădirile cu emisii zero noul standard pentru clădirile noi. În temeiul acordului, toate clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale noi trebuie să aibă emisii din combustibili fosili egale cu zero, începând cu 1 ianuarie 2028 pentru clădirile aflate în proprietate publică şi începând cu 1 ianuarie 2030 pentru toate celelalte clădiri noi, cu posibilitatea unor derogări specifice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: