Redactia.ro
Home » Știri » Românii vor primi 710 lei de la stat! Cine beneficiează și care sunt condițiile de îndeplinit

Românii vor primi 710 lei de la stat! Cine beneficiează și care sunt condițiile de îndeplinit

Statul le va da bani

Statul roman vine în ajutorul cetățenilor. Se va acorda o sumă de până la 710 lei anumitor cetățeni români care vor îndeplini anumite condiții.

Pandemia de coronavirus i-a afectat destul de grav pe aceștia, iar statul roman este decis să vină în ajutorul acestora.

Cine sunt românii care vor primi bani de la stat?

Deși autoritățile au relaxat anumite restricții care au fost elaborate în urma crizei produsă de coronavirus, copiii nu se vor întoarce la creșă sau la grădiniță, deoarece acestea vor rămâne închise.

Așadar, părinții sunt cei mai afectați de această situație, deoarece cei care sunt nevoiți să se reîntoarcă la muncă, nu au cu cine să-și lase copiii.

Ei bine, statul roman a decis să vină în ajutorul acestora și le oferă o indemnizație pentru ca părinții să poată plăti bone care să aibă grijă de cei mici.

Începând cu 31 mai 2020, anumite categorii de părinți vor putea solicita acest ajutor lunar. Potrivit Capital.ro, ajutorul este cuprins între 250 lei și 710 lei pe lună, îm funcție de venitul lunat pe membru de familie. Venitul pe membru de familie nu trebuie să depășească 3.500 de lei.

Care sunt categoriile de părinți care vor beneficia de acest ajutor?

Cei care vor beneficia de acest ajutor din partea statului sunt părinții care au copii cu vârsta de până la șase ani și care sunt înscriși la creșă sau grădiniță.

Condiția este ca venitul lunat pe membru de familie nu trebuie să depășească suma de 3.500 de lei, iar pentru calcularea acestuia, se va face media veniturilor nete realizate de benficiari în ultimele șase luni.

Totodată, părinții care și-au retras copiii de la creșă sau grădiniță, sau cei care au refuzat un loc în astfel de instituții nu vor primi acest ajutor din partea statului. Acest lucru este valabil și pentru cei care au datorii la bugetele locale.

Dosarele se vor depune la Direcția de Asistență Socială a primăriei de care părinții aparțin.

Documentele trebuie să cuprindă și contractual bonei pe care au angajat-o, iar în funcție de categoria de venituri, părinții vor primi indemnizația de până la 710 pe lună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: