Redactia.ro
Home » Monden » Romica Jurca a depus plângere penală împotriva furnizorului său de electricitate. „Acel contract este un fals…”

Romica Jurca a depus plângere penală împotriva furnizorului său de electricitate. „Acel contract este un fals…”

Romica Jurca se confruntă de mai bine de doi ani cu o situație foarte neplăcută. A avut probleme cu furnizorul de electricitate, iar situația este disputată acum în instanță. Prezentatoarea de meteo a depus plângere și așteaptă decizia Parchetului General.

Romica Jurca și fiica sa au primit facturi de electricitate duble față de cele din trecut

După decesul soțului său, Romica Jurca și fiica ei au fost contactate de reprezentanții furnizorului lor de energie electrică. Acesta urma să actualizeze datele din contract, fără ca termenii și tarifele să fie schimbate ulterior. Prezentatoarea de meteo a fost de acord cu acest proces, iar titulară a fost trecută fiica sa, care s-a ocupat ulterior și de plăți.

După cinci luni, cele două au realizat că facturile pe care le primesc sunt mai mari decât în mod normal. Nu au găsit o explicație pentru această schimbare, așa că au încercat să obțină răspunsuri de la furnizor. Așa au aflat că contractul lor a fost schimbat, fără ca ele să-și fi dat acordul în prealabil.

„La început de 2020 a venit cineva de la Enel, furnizorul, să actualizeze datele. Contractul era pe numele soţului care între timp a decedat, am trecut-o titular pe contract pe fiica-mea. Fata respectiva ne-a spus ca se va derula contractul in aceeasi forma, doar cu alt titular. Au inceput facturi, i-am spus fetei să plătească online. Până cand prin luna mai a zis ca „mai mami nu stiu ce se intampla? facturi astea incep sa fie prea mari. Până atunci plăteam 120 – 140 lei pe lună, au început să vină facturi de 304 lei, 470 de lei, 380 lei. Am sunat prin call center si ni s-a spus ca avem un nou contract cu cele mai mari tarife. Am trimis un mail sa intreb de ce nu am fost macar informata si sa-mi explice cineva acele diferenţe mari, nu mi-a raspuns nimeni niciodata”, a povestit Romica Jurca la România TV.

Romica Jurca a depus plângere penală împotriva furnizorului său de electricitate. „Acel contract este un fals…”

Romica Jurca a mai descoperit că contractul respectiv nu a fost semnat de ea sau de fiica sa, în consecință a semnalat întâmplarea la protecția consumatorului. Aceștia nu au putut să-i ofere o soluție, au trimis-o la ANRE, iar în cele din urmă a ajuns la Poliție și Parchetul General, unde a depus plângere penală. Nu a primit încă un răspuns, dar speră că procurorii vor face dreptate în acest caz.

„Acum am cerut un contract. Contractul nu este semnat de noi. Am trimis mail la furnizor si la Protecţia Consumatorului care a spus că nu este de competenţa lor. Ei au trimis si la ANRE, mi-au spus a luat legătura cu furnizorul ca se pare ca totul este in ordine. Când am facut din nou sesizare că acel contract este un fals ANRE mi-a spus sa sun la Protecţia Consumatorului, ei au spus ca este un caz penal, au trimis la Poliţia capitalei, de aici la Poliţia de Sector, ei la Parchetul General şi astept”, a mai spus Romica Jurca.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: