Redactia.ro
Home » Știri » Rona Hartner a murit! Artista a pierdut lupta, după 4 ani în care boala i-a măcinat corpul

Rona Hartner a murit! Artista a pierdut lupta, după 4 ani în care boala i-a măcinat corpul

GALERIE FOTO (5) Rona Hartner

Este vestea dureroasă a momentului! Rona Hartner s-a stins din viață, după ce a luptat patru ani cu o boală acre i-a măcinat trupul. Deși spera că va trece cu bine peste aceste clipe grele, se pare că boala a fost mult mai puternică.

Se știe de foarte multă vreme faptul că Rona Hartner se lupta cu un diagnostic foarte crunt: cancer la plămâni în faza patru, cu metastaze. Deși a urmat sfaturile medicilor cu sfințenie și a sperat până în ultimul moment că va reveni pe scenă, se pare că sfârșitul i-a fost aproape.

UPDATE 12:58 – S-a confirmat decesul! O persoană apropiată a confirmat faptul că Rona Hartner s-a stins la numai 50 de ani.

„Rona a fost lumină.
A fost cel mai curajos si cel mai luminos Om pe care l-am cunoscut vreodata. Nu se dadea in laturi de la nimic, dansa, canta, picta, juca, iubea…toate cu aceeasi bucurie.
Impartea totul cu cei de alaturi. Mai putin tristetile- erau singurele care le tinea pentru ea. In rest …dadea totul si se dadea cu totul.
Ne am cunoscut aproape copile si niciodata in toti anii acestia Rona n-a fost altfel.
Nu a schimbat-o nimic. Niciodata!
Se supara rar, era toata lumina si zambet si bucurie. Si asa va ramane! Lumină, si zambet si bucurie!
Chiar daca a plecat puțin sa se odihneasca Rona ramane aici. Mereu o voi povesti frumos, cu bucurie. Mereu imi voi aduce aminte de rasul ei puternic, de hainele colorate, de felul ei curajos de a fi, de muzică, de lumina si iubirea ce o facea sa fie Ea. Zbor lin spre lumină, fată dragă! Ramai parte din lumea mea mereu!”, a scris Imelda Antonescu.

Rona Hartner a murit

Vestea tristă a fost dată în urmă cu puțin timp chiar de sora sa, Rinda, pe rețelele de socializare, acolo unde a publicat o imagine neagră, de doliu, cu o lumânare aprinsă. Postarea a venit la numai câteva ore după ce sora artistei a anunțat că Rona se luptă să rămână în viață.

Fanii vedetei au fost de-a dreptul șocați în momentul în care au aflat ce s-a întâmplat și au reacționat imediat. Mesajele de susținere pentru familie și de regrete au început să curgă pe rețelele de socializare.

„Dumnezeu sa o ierte și să o primească în împărăția lui”, „Condoleante Rinda draga! Sa-ti dea Dumnezeu putere. Imi pare asa de rau! Asa de rau! Te imbratisez”, „Dumnezeu sa o odihnească în pace!! Drum lin Rona!! Condoleanțe familiei!!”, au fost doar câteva dintre comentariile pe care oamenii le-au adăugat la postarea Rindei Hartner.

Cine a fost Rona Hartner

Rona Hartner, o prezență captivantă în lumea artistică, s-a născut pe 9 martie 1973 în București, într-o familie ce îmbina originile germane ale tatălui cu cele române ale mamei. Încă de la începuturile sale, Rona a fost destinată unei vieți pline de creativitate și expresivitate.

Provenind dintr-o familie în care tatăl era inginer proiectant, iar mama economiste, Rona a crescut într-un mediu care a încurajat diversitatea și educația solidă. Între anii 1979 și 1991, a urmat cursurile școlii germane din București, însă adevărata ei pasiune pentru artă și-a găsit ecoul în anul 1991, când a început să studieze la Școala de Muzică Titu Maiorescu. Cu o dorință înflăcărată de a explora lumea artistică, Rona a continuat cu cursurile Academiei de Teatru și Film din București începând cu anul 1992.

Punctul de cotitură în cariera și viața sa a survenit în anul 1995, când regizorul francez Tony Gatlif i-a oferit rolul principal în filmul „Gadjo dilo – Străinul nebun”, filmat în România. Această interpretare i-a adus recunoașterea internațională, fiind distinsă cu prestigiosul Leopard de Aur pentru cea mai bună interpretare la Festivalul Internațional de Film de la Locarno. Rona Hartner a reușit să transpună cu sensibilitate și autenticitate personajul său, cucerind inimile publicului și ale criticii deopotrivă.

În 1996, a continuat să strălucească în co-producția franco-română „Asfalt-Tango”, regizată de Nae Caranfil, consolidându-și statutul de actriță versatilă și talentată. De-a lungul carierei sale, a explorat diverse genuri cinematografice, de la drame intense la comedii pline de farmec.

Pasiunea pentru artă a dus-o pe Rona Hartner în Franța în anul 1997, unde a jucat în thrillerul „Nekro”, sub regia lui Nicolas Masson, marcând o nouă etapă în cariera sa internațională. Cu toate acestea, chemarea acasă a fost puternică, și în 1998 s-a întors în țară pentru a juca în filmul „Dublu extaz” al lui Iulian Mihu.

Viața personală a artistei a fost la fel de vibrantă și plină de nuanțe precum cariera sa artistică. În urma unui scandal ce a captat atenția presei și a publicului, Rona a decis să se mute la Paris, unde a întâlnit și s-a îndrăgostit de actorul argentinian Rocco Sedano. Cei doi au ales să se căsătorească și au adus pe lume o fetiță. Cu toate acestea, în 2008, drumurile lor s-au despărțit, iar cuplul a decis să meargă pe căi separate prin divorț.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: