Redactia.ro
Home » Sport » Ronaldo, despre cum a plecat de la Barcelona și de ce a semnat cu Real Madrid

Ronaldo, despre cum a plecat de la Barcelona și de ce a semnat cu Real Madrid

Ronaldo, despre cum a plecat de la Barcelona

Ronaldo Nazario, fosta vedetă internațională a povestit despre cum a fost forțat să plece de la Barcelona. Cinci ani mai târziu, ”Il fenomeno”, ajungea la Real Madrid.

Ronaldo a acordat un interviu jurnaliștilor de la Marca, în care a vorbit despre cariera sa. Fostul Balon de Aur a dezvăluit faptul că niciodată nu și-a dorit să plece de la Barcelona, acolo unde a stat doar un sezon. Conducerea nu a mai vrut să-i prelungească contractul.

„Trebuia să semnez prelungirea contractului la finalul sezonului și am plecat în vacanță. Cinci zile mai târziu, am fost sunat și mi s-a zis că nu îmi vor prelungi contractul. Nu a fost vreodată dorința mea. Eu doream să rămân. Dacă clubul nu a pus preț pe mine așa cum ar fi trebuit, nu a fost vina mea”, și-a reamintit brazilianul.

În acel moment s-a transferat la Inter, iar 5 ani mai târziu la rivala Real Madrid.

„Am mers la Real Madrid pentru că pur și simplu mi-am dorit să joc acolo. A fost visul meu să joc acolo. Roberto Carlos era colegul meu la echipa națională și îmi zicea mereu cât de mult înseamnă Real Madrid pentru toată lumea. Vorbele lui mi-au lăsat o impresie foarte bună și câțiva ani mai târziu am vrut să văd cu ochii mei. Adevărul este că este un club mult mai mare decât mi-am imaginat. Mă bucur să aud că am contribuit și eu la istoria acestui club uriaș”, a mai povestit actualul președinte de la Valladolid.

Brazilianul, carieră impresionantă

Atacantul brazilian, supranumit ”Il fenomeno”, a ajuns la Cruzeiro de la Sao Cristovao, în 1993. A urmat PSV, Barcelona, Inter Milano, Real Madrid, AC Milan și Corinthians, echipă de la care s-a retras în 2011. Este unul din cei trei jucători care au câștigat premiul Fotbalistul Anului FIFA de trei ori sau mai mult, alături de Zidane și Messi. În 2007, revista France Football l-a inclus în primul 11 al tuturor timpurilor. A fost inclus și în topul FIFA 100 a celor mai buni fotbaliști în viață. Ronaldo este și al doilea cel mai bun marcator din istoria Braziliei. La doar 17 ani a făcut parte din lotul naționalei, pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 1994. În acel an a devenit campion mondial, reușită repetată și în 2002, atunci când a luat și Gheata de Aur. La CM 2006 a fost cel mai bun marcator din istoria Campionatului Mondial de Fotbal înscriind cel de-al 15-lea gol în turneu, și surclasându-l pe Gerd Muller.

Palmaresul lui Ronaldo

Fostul atacant are un palmares demn de invidiat. Două Baloane de Aur, 2 Cupe mondiale, 2 Cupe ale Americii, 2 Campionate în Spania, o Cupă a Spaniei, o Cupă a Olandei, 2 Cupe ale Braziliei, 1 Cupă UEFA, 1 Cupă a Confederațiilor, o Cupă Intercontinentală și 2 Supercupe ale Europei.

Citește și: Marele Premiu al Chinei a fost anulat! Se așteaptă comunicatul oficial

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: