Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciunea care trebuie rostită azi, 14 ianuarie, de Sfanta Nina. Credincioșii vor avea parte de ajutor divin în această zi sfântă

Rugăciunea care trebuie rostită azi, 14 ianuarie, de Sfanta Nina. Credincioșii vor avea parte de ajutor divin în această zi sfântă

Rugăciunea rostită de Sfânta Nina

În această zi de 14 ianuarie, credincioșii au o oportunitate deosebită de a aduce în viețile lor binecuvântări și haruri divine prin intermediul unei rugăciuni speciale dedicate Sfintei Nina. Această figură sfântă este adesea asociată cu miracolele și ajutorul divin, fiind considerată ocrotitoarea îndurării și a speranței în tradiția creștină.

Rugăciunea pentru Sfânta Nina poate fi un moment de conexiune profundă cu spiritualitatea și o ocazie de a aduce în fața divinității speranțele și dorințele inimii. În acest moment sacru, credincioșii sunt îndemnați să rostească din toată credința și cu devotament cuvintele lor către Sfânta Nina, cerându-i ocrotirea și ajutorul în fața provocărilor vieții.

Rugăciunea de Sfânta Nina aduce minuni în viețile credincioșilor

Această rugăciune poate fi formulată într-un mod personal, în funcție de nevoile și aspirațiile fiecărui credincios. Este un moment în care să exprimăm recunoștința pentru binecuvântările primite și să cerem ghidare și sprijin în calea vieții. Sfânta Nina, cunoscută pentru răbdarea, compasiunea și devotamentul său la credință, este adesea invocată pentru a aduce lumina și pacea în sufletele celor care o caută.

O, atotlăudată şi preaminunată Nina, cea întocmai cu Apostolii, mare podoabă a Bisericii dreptmăritoare şi laudă cinstită a poporului ivirean, cea care întreaga ţară georgiană cu învăţătura dumnezeiască a Evangheliei ai luminat; Cu faptele apostoleşti ai învins vrăjmaşul mântuirii noastre, cu munca şi rugăciunile ai sădit aici grădina lui Hristos, care a dat roade multe.

Prăznuind sfântă amintirea ta, ne înfăţişăm cinstitului tău chip şi cu evlavie sărutăm atotlăudatul dar dat ţie de Maica Domnului – Crucea de minuni făcătoare, pe care ai înfăşurat-o cu părul tău preţios, şi te rugăm cu umilinţă ca pe o veşnică ocrotitoare a noastră: De toate relele şi scârbele păzeşte-ne, pe duşmanii Bisericii Sfinte a lui Hristos şi pe potrivnicii evlaviei înţelepţeşte-i, turma ta ocroteşte-o şi roagă-L pe Atotbunul Dumnezeu şi Mântuitorul nostru, în faţa Căruia te afli, pace ţării noastre să dăruiască, oamenilor viaţă îndelungată şi spor în tot lucrul bun şi mijloceşte pentru noi să ne primească în împărăţia Sa cerească unde toţi sfinţii laudă Preasfânt numele Lui, Acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

Ce se știe despre Sfânta Nina

Sfânta Nina a fost o sfântă și misionară creștină georgiană, cunoscută pentru contribuția sa la creștinarea Georgiei în secolul al IV-lea. Potrivit tradiției, Nina a fost o sclavă în orașul roman Cezareea (în prezent, orașul turc Kayseri). Ea a ajuns în Georgia prin intermediul unui negustor creștin și, potrivit legendei, ar fi avut un impact miraculos asupra regelui și reginei Georgiei prin rugăciuni și vindecări.

Sfânta Nina este considerată ocrotitoare a Georgiei și este recunoscută ca sfântă în Biserica Ortodoxă Georgiană. Ziua sa de sărbătoare, cunoscută sub numele de „Sărbătoarea Sfintei Nina,” este marcată pe 14 ianuarie (stil vechi) sau pe 27 ianuarie (stil nou) în calendarul bisericesc ortodox. Sfânta Nina este venerată pentru contribuția sa semnificativă la răspândirea creștinismului în această regiune.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: