Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciunea din Lunea Albă, a doua zi de Paști, face minuni. Trebuie spusă la lumina lumânării de Înviere

Rugăciunea din Lunea Albă, a doua zi de Paști, face minuni. Trebuie spusă la lumina lumânării de Înviere

Rugăciunea din Lunea Albă, a doua zi de Paști, face minuni

După Sfintele Paști, urmează Săptămâna Luminată, prilej de bucurie și rugăciune pentru credincioși. Iată ce rugăciune trebuie să spui neapărat în Lunea Albă, cea de-a doua zi de Paște.

Rugăciunea din Lunea albă. Trebuie să o spui neapărat

După Învierea Domnului, creștinii au numai prileje de bucurie. Totuși, aceștia nu trebuie să renunțe la rugăciune și de aceea este bine să spună o anume rugă ce le poate aduce împlinirea.

În a doua zi de Paște sunt păstrate, de asemenea, multe tradiții. Este bine să le dăm de băut rudelor în această zi, iar nașii primesc daruri de la finii lor.

Tot în Lunea Luminată, băieții merg la fete, cu stropitul și văluritul, ca ele să fie atrăgătoare tot anul și să aibă pețitori. Un alai de feciori și fete trebuie să mearhă din casă în casă și să facă urări de Paște, iar în fruntea lor trebuie să fie o prăjină cu o năframă albă.

Ce rugăciune trebuie să spui în a doua zi de Paște

Iată ce rugăciune trebuie să rostești în ziua aceasta, în Lunea Albă.

„Şi acum Te rugăm, Stăpâne, pentru robii Tăi aceştia, care vin sub acoperământul casei Tale celei sfinţite, primeşte pocăinţa lor şi‑i iartă pe dânşii, pentru învierea Ta, de mulţimea păcatelor celor nenumărate, ştiute şi neştiute, de voie şi fără de voie; curăţeşte‑i ca pe desfrânata ce plângea, şi ca pe Petru care se lepădase şi plângând cu amar iarăşi l‑ai primit.

Primeşte smerenia şi mărturisirea robilor Tăi, precum ai primit pe vameşul care cu suspin se ruga. Pune frica Ta în inimile lor ca să se teamă de Tine şi să Te iubească din toată inima lor. Dă‑le lor să păzească toate poruncile Tale în toate zilele vieţii lor, umblând după voia Ta.

Învredniceşte‑i pe dânşii fără osândă să vină şi să se împărtăşească cu preacuratul Tău Trup şi cu cinstitul Tău Sânge, ca, primindu‑le cu vrednicie, să fie părtaşi împărăţiei Tale, lăudându‑Te şi slăvindu‑Te pe Tine, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte şi cu Preasfântul şi bunul şi de‑viaţă‑făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: