Redactia.ro
Home » Homepage » Rugăciunea făcătoare de minuni pe care trebuie să o rostești de Sfinții Mihail și Gavriil

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care trebuie să o rostești de Sfinții Mihail și Gavriil

Sfinţii Mihail şi Gavriil

Sfinții Mihail și Gavriil sunt prăznuiți anual pe data de 8 noiembrie, o zi de mare însemnătate în Calendarul Ortodox, marcată cu cruce roșie. Această sărbătoare aduce cu sine o serie de tradiții și obiceiuri ce au fost păstrate cu sfințenie de-a lungul generațiilor. Peste un milion de români își serbează onomastica pe 8 noiembrie, cinstind astfel pe Arhanghelii Mihail și Gavriil. Importanța acestei zile este amplificată de faptul că este ultima mare sărbătoare a sfinților înainte de începerea Postului Crăciunului.

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Mihail și Gavriil

Fiecare dintre cei doi Arhangheli are o poveste aparte, învăluită de semnificații profunde și simbolism religios. Sfântul Arhanghel Gavriil este cunoscut ca fiind mesagerul veștilor bune, cel care a adus vestea nașterii Fecioarei Maria Sfinților Părinți Ioachim și Ana. Rolul său de sol divin în momentele cruciale ale istoriei biblice l-a consacrat ca un simbol al speranței și binecuvântării.

De cealaltă parte, Sfântul Arhanghel Mihail este văzut ca un înger păzitor și protector al credincioșilor. El este cunoscut pentru lupta sa cu îngerii răzvrătiți care s-au opus voinței lui Dumnezeu, simbolizând victoria binelui asupra răului. Datorită acestui rol, Mihail este considerat apărătorul și susținătorul celor drepți.

Restricții și obiceiuri în ziua sărbătorii

Ziua de 8 noiembrie vine cu un set de tradiții și restricții menite să protejeze sacralitatea momentului. Una dintre cele mai importante reguli este interzicerea muncilor casnice, precum curățenia și cusutul. Orice activitate de acest tip este considerată nepotrivită în această zi de mare sărbătoare. De asemenea, munca fizică de orice fel trebuie evitată, pentru ca timpul să fie dedicat rugăciunii și reflecției spirituale.

Conform tradiției, persoanele care țin post în ziua de Sfinții Mihail și Gavriil sunt binecuvântate cu protecție împotriva bolilor și a necazurilor. Această practicare a postului își are rădăcinile în credința că Arhanghelii Mihail și Gavriil veghează asupra celor care îniță cu strictețe aceste obiceiuri, oferindu-le sprijin și înergie spirituală.

Semnificația zilei și devoțiunea populară

Această sărbătoare nu este doar o ocazie de celebrare a numelui pentru cei ce poartă numele Mihail, Mihaela, Gabriel sau Gabriela, ci reprezintă și un moment de introspecție și recunoștință. Oamenii obișnuiesc să participe la slujbe speciale dedicate Arhanghelilor, cerându-le ocrotire și binecuvântări pentru ei și familiile lor.

Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil, fiind ultima mare sărbătoare până la începerea Postului Crăciunului, este un moment deosebit de important în calendarul religios. Este un prilej de purificare și pregătire spirituală, un timp de renunțare la grijile cotidiene pentru a ne concentra pe cele sfinte. Această zi de sărbătoare rămâne un reper de credință și tradiție în viețile multor români, marcând conexiunea lor profundă cu valorile creștine și cu moștenirea spirituală a țării.

Rugăciunea făcătoarea de minuni

“Sfinte și mare Arhanghele al lui Dumnezeu, Mihaile, care cel dintâi în­tre îngeri stai dinaintea Treimii celei negrăite, sprijinul și păzitorul neamu­lui omenesc, care ai zdrobit în Ceruri cu oștile tale capul prea-trufașului dia­vol și rușinezi pururea pe pământ răutatea și viclenia lui, la tine alergăm cu cre­dință și ne rugăm ție cu dragoste: fii pavăza nestricată și coif tare Sfintei Bi­serici și neamului nostru dreptcredincios, păzindu-ne cu spada ta purtătoare de fulgere de toți vrăjmașii văzuți și ne­văzuți.

Nu ne lăsa pe noi, o, Arhanghele al lui Dumnezeu, fără ajutorul și ocrotirea ta, pe cei ce lăudam astăzi sfântul tău nume. Iată că, deși mult gresiți suntem, nu voim să pierim întru fărădelegile noastre, ci să ne întoarcem la Domnul, ca să ne călăuzească spre lucruri bune.

Luminează mințile noastre cu lumina feței lui Dumnezeu, care strălucește tot­deauna pe fruntea ta ca un fulger la arătare, ca să putem pricepe care este voia lui Dumnezeu, bună și desăvârșită, în ceea ce ne privește, și să cunoaștem toate câte se cuvine nouă să le facem și câte să le trecem cu vederea și să le părăsim.

O, Sfinte Arhanghele Gavriil, desăvârşit lucrătorule, care cu numele şi cu fapta mărturiseşti puterea Celui-Preaînalt, către puţinătatea omenească apleacă-te cu îngăduinţă, şi veghează-ne în ceasul rugăciunii noastre, şi călăuzeşte-ne spre împlinirea a toată dreptatea, cu mulţimea harurilor anume încredinţate ţie, că noi în puternicul tău ajutor cutezăm a nădăjdui şi ascultătoarei tale slujiri următori năzuim a ne face.

Fii bucuria noastră şi învredniceşte-ne să fim bucuria ta, ca întru Domnul bucuriei duhovniceşte să ne veselim. Rugăciunile noastre du-le la Dumnezeu cu iuţimea aripilor tale şi de vestirea ta mântuitoare nu ne lipsi pe noi, Binevestitorule, ca pe unii ce nădăjduim cu râvna duhului să biruim neputinţele cele trupeşti şi îngerilor asemănători să ne facem, ca dimpreună cu oştirile cereşti şi cu cetele drepţilor, spre împărăţia luminii celei neînserate cătând, din tot sufletul şi cu tot cugetul nostru să aducem mulţămită, laudă şi închinăciune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, Treimea cea de-o-fiinţă şi nedespărţită, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!“, este rugăciunea făcătoare de minuni, care trebuie rostită marți, 8 noiembrie, către Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil.

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: