Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Rugăciunea părintelui Cleopa ce te ajută să scapi de necazuri și supărări. Trebuie rostită zilnic

Rugăciunea părintelui Cleopa ce te ajută să scapi de necazuri și supărări. Trebuie rostită zilnic

Rugăciunea inimii, aflată în continuarea rugăciunii domnești „Tatăl nostru”, reprezintă un element esențial în tradiția spirituală creștină. Aceste cuvinte, transmise în învățătura Părintelui Cleopa, constituie un refugiu și o sursă de liniște sufletească pentru credincioși, o modalitate de a scăpa de necazuri și supărări. 

Părintele Cleopa Ilie, fericitul intru pomenire, s-a născut în comuna Șulița, județul Botoșani, la 10 aprilie 1912. Părinții săi, Alexandru și Ana Ilie, au fost un exemplu viu de trăire creștină, reflectând iubirea față de Dumnezeu, Biserica și copii. Încă de la începuturile vieții sale, Cleopa a fost înconjurat de un cadru familial profund religios, în care rugăciunea și slujbele sfinte aveau un loc central.

Cine a fost Părintele Cleopa Ilie

Familia Cleopa a fost binecuvântată de Dumnezeu, iar această binecuvântare se exprima în modul lor de viață dedicat credinței. Fidel principiilor creștine, părinții săi participau cu regularitate la sfintele slujbe, practicau milostenia și se rugau împreună cu copiii lor. Datorită acestui climat de smerenie și adorație, casa lor era asemenea unei biserici, având o cameră întreagă rezervată icoanelor – un fel de paraclis familial.

„În acea cameră aveam icoanele. Era un fel de paraclis. Acolo ne rugam. Iar la miezul nopții ne sculam, citeam la Psaltire și făceam sute de metanii. Apoi iar ne culcam”, povestea Părintele Cleopa.

Atmosfera din familia sa era caracterizată de liniște și pace, unde cuvintele de certuri, vorbe necuviincioase sau orice alt aspect neplăcut în ochii lui Dumnezeu erau absente. Viața lor, spunea Părintele Cleopa, curgea lin precum apa dulce a unui izvor, păstrând astfel tradiția creștină moștenită din generație în generație.

Rugăciunea părintelui Cleopa

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor sfinţilor, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”

“Aceasta este o rugăciune scurtă, dar are mare putere. Este bine s-o repeţi şi în tren, în mașină şi pe drum şi acasă, până ce adormi seara. Dacă ai numele lui Iisus Hristos, nu mai ai

năluciri prin somn şi supărări şi visuri urâte, pentru că nu se poate apropia satana de locul acela unde se pomeneşte numele Mântuitorului cu toată inima, cu toată dragostea”, le spunea părintele Cleopa tuturor celor care căutau ajutor divin, potrivit ortodoxia.me.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: