Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciunea pe care toți trebuie să o rostească în Săptămâna Mare. Cei care o vor spune vor fi ascultați mai mult ca niciodată

Rugăciunea pe care toți trebuie să o rostească în Săptămâna Mare. Cei care o vor spune vor fi ascultați mai mult ca niciodată

pacienta cu covid-19

Săptămâna Mare este cea care urmează sărbătorilor Pascale. Credincioșii se roagă mai mult ca niciodată și țin post. Se spune că în aceste zile cerurile sunt deschise, iar rugăciunile pot face adevărate minuni, fiind mult mai puternice decât în restul anului.

Rugăciunea pe care toți trebuie să o rostească în Săptămâna Mare

Așadar, Săptămâna Luminată stă sub semnul luminii și prima slujbă din săptămână începe prin ”Veniți de luați lumină”. Din noaptea Învierii șipână la Înălțarea Domnului Iisus Hristos, în Biserică se cântă ”Luminează-te, luminează-te noule Ierusalime, că slava Domnului peste tine a răsărit”.

Pe lângă tradițiile și obiceiurile din această săptămână, se amintește și de o rugăciune puternică, care se spune doar în perioada cu pricina, iar cei care o rostesc sunt ajutați să scape de necazuri și boli.

Cei care o vor spune rugăciunea vor fi ascultați mai mult ca niciodată

„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al găririi în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, dăruieşte-l mie, robului Tău. Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosul! Dumnezeule, curăţeşte-mă pe mine, păcătosul! Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, mântuieşte-mă!

Fără de număr am greşit, Doamne, iartă-mă! Bine eşti cuvântat, Stăpâne Atotţiitorule, Care ai luminat ziua cu lumină de soare şi noaptea ai strălucit-o cu raze de foc; Care ne-ai învrednicit a trece lungimea zilei şi a ne apropia de începuturile nopţii; ascultă rugăciunea noastră şi a tot poporul Tău şi ne iartă nouă tuturor păcatele noastre cele de voie şi cele fără de voie. Primeşte rugăciunile noastre cele de seară şi trimite mulţimea milei Tale şi a îndurărilor Tale peste moştenirea Ta.

Ocroteşte-ne cu Sfinţii Tăi Îngeri, întrarmează-ne cu armele dreptăţii Tale, îngrădeşte-ne cu adevărul Tău, păzeşte-ne cu puterea Ta. Mântuieşte-ne de toată primejdia, de tot vicleşugul celui potrivnic şi ne dăruieşte şi această seară cu noaptea ce vine şi cu toate zilele vieţii noastre desăvârşit, sfântă, cu pace, fără de păcate, fără sminteală şi fără nălucire. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu şi ale tuturor Sfinţilor, care Ţi-au plăcut din veac. Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: