Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciunea puternică pe care s-o rostești de 3 ori în ziua de Florii

Rugăciunea puternică pe care s-o rostești de 3 ori în ziua de Florii

Rugăciunea puternică pe care s-o rostești de 3 ori în ziua de Florii

Ziua de Florii este una foarte importantă pentru creștini. Ea marchează Intrarea Domnului în Ierusalim și este sărbătorit cu o săptămâna înainte de Sfintele Paști.

Floriile 2021. Rugăciunea ce trebuie spusă în ziua aceasta

Duminica Floriilor este sărbătorită de creștini în fiecare an, ea fiind primul praznic împărătesc cu dată schimbătoare din calendarul ortodox din cursul anului bisericesc.

Este o rugăciune pe care creștinii trebuie să spună neapărat în ziua aceasta și s-o repete de trei ori. În ziua de Florii trebuie să mergem la biserică cu ramuri de salcie înmugurite, iar acestea trebuie sfințită de preot. Acest obicei este aducere aminte a faptului că în această zi Iisus Hristos a intrat în Ierusalim și acolo a fost întâmpinat de oameni cu ramuri de măslin și crenguțe departe. Se spune că cine rostește această rugăciune în ziua de Florii are parte de protecție dumnezeiască tot anul.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui de trei ori

Aceasta este rugăciunea pe care trebuie să o rostim de trei ori în ziua de Florii, pe 25 aprilie 2021.

„Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ți mulțumesc cu vrednicie pentru viață ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din întunericul neființei și viață mea este un dar al bunătății Tale, care m-a păzit până acum, mă sprijinește în necazuri și-mi întâmpina trebuințele.

Tu ești Cel ce priveghezi asupra mea, indreptezi pașii mei în calea binelui și mă aperi de ispite. Când mă rătăcesc, Tu mă întorci în calea poruncilor Tale,- când mă poticnesc, Tu mă sprijinești; când cad, Tu mă ridici,- și când păcătuiesc, Tu mă întorci și-mi deschizi părinteștile Tale brațe. O, cât de multe sunt datoriile mele către Ține, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zilele semne despre părintească Ta bunătate și îngrijire.

Plin, așadar, de vie recunoștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele, și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilință că bunătatea Ta să nu mă părăsească în tot timpul vieții mele, și înțelepciunea Ta să mă povățuiască totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile sfântului (al cărui nume îl porți) și ale Preacuratei Maicii Tale. Amin.”