Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciunea veche care face mereu minuni. Trebuie să o citești nouă zile la rând și să o ai mereu cu tine

Rugăciunea veche care face mereu minuni. Trebuie să o citești nouă zile la rând și să o ai mereu cu tine

În peisajul diverselor sărbători religioase, o zi specială se conturează ca un moment de închinare și rugăciune profundă. Este ziua de 29 august, când creștinii ortodocși celebrează Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Această sărbătoare aduce în prim-plan amintirea unui eveniment tragic din viața sfântului, dar și o rugăciune care se spune că are puteri miraculoase și poate îndeplini dorințele celor credincioși.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul marchează sfârșitul anului bisericesc în tradiția creștină ortodoxă. Cu data de 1 septembrie, un nou an liturgic își deschide porțile, aducând oportunități de regenerare spirituală și apropiere de divinitate. În acest context, sărbătoarea de pe 29 august câștigă și mai multă semnificație, oferind credincioșilor ocazia de a reflecta asupra trecutului și de a-și pregăti sufletul pentru începuturi noi și împliniri.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul nu este doar o ocazie pentru credincioși de a se aduna în biserică și a participa la slujbele speciale. Ea reprezintă și un moment de introspecție și reculegere, în care fiecare credincios are prilejul să reflecteze asupra semnificației vieții sale spirituale. În același timp, sărbătoarea aduce în prim-plan o figuri cu o semnificație deosebită în creștinism: Sfântul Ioan Botezătorul.

Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, într-o familie cu o puternică tradiție religioasă. Tatăl său, preotul Zaharia, și mama sa, o descendentă a lui Aaron, au fost aleși pentru a aduce pe lume unul dintre cei mai importanți profeți din istoria creștinătății. Cu șase luni înaintea nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, nașterea lui Ioan a fost vestită de către îngerul Gavriil.

Rugăciunea către Sfântul Ioan Botezătorul: Puterea încredințării

În această zi de sărbătoare, credincioșii ortodocși se închină și se roagă către Sfântul Ioan Botezătorul, rugându-l să îi ocrotească și să le îndeplinească dorințele. Această rugăciune este considerată a fi una dintre cele mai puternice și făcătoare de minuni. Potrivit tradiției, rostirea acestei rugăciuni timp de 9 zile consecutive poate conduce la îndeplinirea tuturor dorințelor. Un sfat des întâlnit în rândul preoților este acela de a scrie această rugăciune pe o foaie și a o purta mereu în geantă sau la ei. Acest obicei reprezintă o manifestare a credinței neîntrerupte și a dorinței constante de apropiere de divin.

„O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos, mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie Îngerească, te-ai şi născut.

Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatatlui tău s-a pecetluit.

Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseala ai iubit, cu agurida şi cu miere sălbatică te-ai hrănit.

Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie , în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat.
Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi.

Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii.

Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie.

Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: