Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rujeola face noi victime în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 3

Rujeola face noi victime în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 3

Rujeola face ravagii în România

Rujeola face noi victime în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 3. Iată detaliile!

Rujeola face noi victime în România

Într-un trist episod care evidențiază vulnerabilitățile sistemului de sănătate și importanța vaccinării, România se confruntă cu încă două decese cauzate de rujeolă. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), bilanțul total al deceselor în acest an s-a ridicat la 3, dintre care două victime sunt un bebeluș de șapte luni din județul Brașov și un adult de 35 de ani din București.

Raportul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) arată că în perioada 1 ianuarie – 24 decembrie 2023, un număr alarmant de 2.735 de persoane au contractat virusul rujeolei în întreaga țară. Această situație subliniază necesitatea luării măsurilor urgente pentru controlarea și prevenirea răspândirii bolii.

Bilanțul deceselor a ajuns la 3

Prima victimă a rujeolei în acest tragic bilanț este un bebeluș de șapte luni din județul Brașov. Cu regret, acest copil nu era încă eligibil pentru vaccinarea împotriva rujeolei. Se pare că a contractat virusul de la fratele său în vârstă de 3 ani, care, de asemenea, nu fusese vaccinat împotriva rujeolei. Acest incident evidențiază vulnerabilitatea în fața bolilor contagioase a celor care nu au acces la vaccinare și a celor care refuză această măsură preventivă.

Cel de-al doilea deces cauzat de rujeolă s-a înregistrat la un alt bebeluș de șapte luni, tot din județul Brașov. Acest caz subliniază importanța acțiunii prompte și extinderii programelor de vaccinare pentru a proteja categoriile vulnerabile ale populației.

A treia victimă a rujeolei este un adult de 35 de ani, din București, care nu era vaccinat și suferea de mielom multiplu, o formă de cancer care afectează plasmocitele din măduva osoasă. Comorbiditățile au contribuit la gravitatea bolii, evidențiind importanța vaccinării chiar și în rândul adulților, potrivit RTV.

Răspândirea rujeolei în țară

Cele 2.735 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în 34 de județe și în municipiul București. Județele Mureș și Brașov înregistrează cele mai multe cazuri, subliniind necesitatea unor strategii regionale eficiente pentru controlul bolii.

Eforturile de vaccinare

În ciuda acestor tragedii, eforturile de vaccinare continuă să fie esențiale în lupta împotriva rujeolei. În perioada 6-24 decembrie 2023, 23.475 de copii au fost vaccinați cu ROR, iar dintre aceștia, 4.191 aveau vârste între 9 și 11 luni. Aceste date evidențiază nevoia de a intensifica campaniile de vaccinare și de a educa publicul cu privire la beneficiile acestora.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: