Redactia.ro
Home » Știri » Alertă medicală la final de an. Institutul Matei Balș e plin

Alertă medicală la final de an. Institutul Matei Balș e plin

Alertă medicală la final de an. Institutul Matei Balș e plin

Alertă medicală la final de an. Institutul Matei Balș e plin. Iată detaliile!

Alertă medicală la final de an

În pragul sărbătorilor de iarnă, o alertă medicală cutremură sistemul de sănătate din România. Numărul cazurilor de gripă și viroze a înregistrat o creștere dramatică, cu 30% mai multe cazuri față de săptămâna anterioară. Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș se confruntă cu o adevărată presiune, având aproximativ 200 de pacienți zilnic care se prezintă la camera de gardă cu simptome de gripă sau alte infecții respiratorii.

Medicul primar infecționist și directorul medical al Institutului Matei Balș, dr. Adrian Marinescu, a subliniat că creșterea este evidentă pentru toate tipurile de infecții respiratorii, inclusiv virusurile gripale, alte virusuri transmise pe cale respiratorie și chiar bacterii într-o măsură mai mică. Acest fenomen este cu atât mai alarmant cu cât începe să afecteze capacitatea instituțiilor medicale de a face față fluxului constant de pacienți.

„În ultimele săptămâni, avem o creștere mai mult decât evidentă pentru tot ce înseamnă infecții respiratorii. Aici mă refer la virusurile gripale, la alte virusuri care se transmit pe cale respiratorie și chiar și la bacterii, într-o mai mică măsură.

Ajungem să avem peste 200 de pacienți care se prezintă doar la camera de gardă într-o zi. Ca să aveți o imagine de ansamblu, punctul de maximă intensitate din pandemie, când ambulanțele făceau cozi interminabile, era undeva la 300 de persoane. Când ajungi la 200 de persoane care vin la camera de gardă pe zi – iar la final de an probabil vor fi peste 200 pe zi ajungi – înseamnă că deja ai o presiune importantă.”, a declarat Dr. Adrian Marinescu pentru Hotnews.ro.

Institutul Matei Balș e plin

Situația actuală aduce aminte de momentul critic din pandemie, când ambulanțele formau cozi interminabile pentru a face față numărului crescut de cazuri.

Institutul Matei Balș se confruntă cu o situație dificilă chiar și în afara sezonului de infecții respiratorii, având aproape întotdeauna paturile ocupate. Dr. Adrian Marinescu a subliniat că toate cazurile grave care țin de boli infecțioase ajung la Institut, inclusiv cele care necesită Terapie Intensivă. Epidemia de rujeolă, infecțiile respiratorii și patologia generală legată de bolile infecțioase contribuie la ocuparea constantă a paturilor.

„Noi, în Institutul Matei Balș, chiar și când nu suntem în sezon de infecții respiratorii, avem aproape întotdeauna paturile ocupate. Pentru că toate cazurile grave care țin de boli infecțioase ajung la noi – nu vorbesc aici doar de Terapie Intensivă. Gândiți-vă că acum avem epidemie de rujeolă, avem infecții respiratorii și avem și patologia care ține de bolile infecțioase în general, iar toate paturile sunt ocupate. Sigur că se fac și externări, într-un flux dinamic, doar că paturile care se eliberează într-o zi se și ocupă imediat cu pacienții care au nevoie de internare.”, a mai explicat medicul.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: