Redactia.ro
Home » Știri » Rujeola face ravagii în România. Nouă oameni și-au pierdut viața, iar numărul cazurilor a crescut îngrijorător în ultima săptămână

Rujeola face ravagii în România. Nouă oameni și-au pierdut viața, iar numărul cazurilor a crescut îngrijorător în ultima săptămână

Rujeola face ravagii în România

Numărul cazurilor de rujeolă crește alarmant de la o săptămână la alta, afectând atât adulții, cât și copiii. În acest sezon, nouă persoane și-au pierdut viața din cauza acestei infecții virale.

Chiar dacă valul de gripă își arată sfârșitul, rujeola continuă să facă ravagii în comunitate, iar perspectivele de încetare a acestei epidemii nu sunt încurajatoare.

Zilnic, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală primește zeci de pacienți cu suspiciunea de rujeolă.

Medicii atrag atenția că tot mai mulți adulți doresc să se vaccineze după ce au văzut membri ai familiei trecând prin această boală.

Rujeola face ravagii în România

În acest sezon, nouă persoane și-au pierdut viața din cauza rujeolei. Numărul cazurilor de rujeolă a crescut îngrijorător cu 825 în ultima săptămână, atingând un record de la declanșarea epidemiei acum trei luni și jumătate, conform datelor raportate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

În total, numărul cazurilor a ajuns la aproape 9.000, însă acesta include toate cazurile confirmate începând din anul precedent.

Incidența cea mai mare a cazurilor de rujeolă se înregistrează în județele Brașov (253,6 cazuri la 100.000 de locuitori), Covasna (204), Mureș (201,1), Giurgiu (137,7) și Sibiu (106,6).

Pe de altă parte, cele mai mici rate de incidență au fost raportate în Vaslui (0 cazuri), Maramureș, Iași, Botoșani, Bihor, Tulcea și Mehedinți (sub 10 cazuri în fiecare județ, cu o incidență de sub 2/100.000).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: