Redactia.ro
Home » Știri » Rusia a penetrat complet sistemul secret de comunicații al diplomației Ungariei. Kremlinul a știut fiecare mișcare a guvernului Ungariei

Rusia a penetrat complet sistemul secret de comunicații al diplomației Ungariei. Kremlinul a știut fiecare mișcare a guvernului Ungariei

Rusia a penetrat complet sistemul secret de comunicații al diplomației Ungariei. Asta înseamnă că întotdeauna Kremlinul a știut fiecare mișcare a guvernului Ungariei. O investigație jurnalistică realizată de publicația Direkt36 a dezvăluit cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare din Ungaria cum a reușit Kremlinul să penetreze întreg sistemul secret al diplomației din Ungaria.

Kremlinul a știut mereu fiecare mișcare a guvernului Ungariei

O investigație jurnalistică realizată de publicația Direkt36, publicată în ultimele zile de campanie electorală, arată că Rusia a penetrat complet sistemul secret de comunicații al diplomației Ungariei. Din investigație reiese că hackerii ruși care lucrează pentru serviciile de informații FSB și GRU au penetrat complet sistemul informatic prin care diplomații maghiari transmit informațiile clasificate.

Ziariștii maghiari au scos la iveală că penetrarea rețelei informatice a fost totală și durează de ani buni. Breșa de securitate a permis Rusiei să cunoască toate mișcările guvernului Ungariei în avans, lucru care s-a întâmplat chiar și la începutul războiului din Ucraina.

Cum a reușit Rusia să spargă sistemul secret al Ungariei încă din 2012

Publicația Direkt36 susține în articolul său că un virus care ar putea fi legat de serviciile ruse, potrivit agențiilor de informații, ar fi putut pătrunde în sistemul informațional, parțial prin atacuri de phishing și parțial prin atașamente de e-mail.

Mai mult, site-ul de investigații mai susține, ilustrat prin mai multe exemple, că atacurile cibernetice rusești au lovit sistemele maghiare cel puțin începând din 2012, iar pe baza acestora s-a ajuns la concluzia că serviciile secrete ruse ar putea avea acces zi cu zi calculatoarelor diplomaților și angajaților din cadrul Ministerului maghiar de Externe.

Ungaria știa că de ani buni Rusia avea acces la sistemul secret de comunicații al diplomației

Guvernul maghiar nu a denunțat niciodată public atacul informatic din partea serviciilor ruse de informații, scriu jurnaliștii maghiari. Nu a existat niciun protest oficial din partea guvernului maghiar. Acesta nici nu a prezentat public informații privind situația de securitate cibernetică a Ungariei, în raport cu serviciile secrete ruse, notează Direkt36.

Investigația jurnalistică arată că, deși situația a fost cunoscută la vârful guvernului de la Budapesta, nu l-a împiedicat pe ministrul de Externe, Péter Szijjártó, să primească pe 30 decembrie 2021, la Moscova, cea mai înaltă distincție a Federației Ruse pentru cetățeni străini.

Paginile mai multor publicații pro-guvernamentale din Ungaria au fost atacate

Și paginile de internet ale mai multor ziare online pro Fidesz, apropiate guvernului Ungariei, au fost atacate de hackeri luni. Hackerii au scris pe prima pagină că ziarul induce în eroare cititorii, relatează hvg.hu

Potrivit RTL, atacatorii și-au anunțat acțiunea prin mesaje postate pe site-urile de presă din Ungaria.
„Această pagină este parte a propagandei guvernamentale! Am adus adevărul pentru voi! În loc de propagandă, presă independentă! Vezi cum te înșală media de propagandă!”, au scris hackerii.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: