Redactia.ro
Home » Știri » Rusia a primit noi sancțiuni. Joe Biden a anunțat care sunt pedepsele aplicate Moscovei

Rusia a primit noi sancțiuni. Joe Biden a anunțat care sunt pedepsele aplicate Moscovei

Rusia a primit noi sancțiuni

Rusia a primit noi sancțiuni. Președintele Americii, Joe Biden a anunțat noile sancțiuni pentru Moscova, în urma invadării teritoriului Ucrainei. Liderul american a făcut noi declarații în legătură cu noile pedepse împotriva statului lui Vladimir Putin.

Rusia a primit noi sancțiuni. Joe Biden a anunțat care sunt pedepsele aplicate Moscovei

Joe Biden a declarat în urmă cu puțin timp, noile sancțiuni luate împotriva Rusiei. Președintele Statelor Unite ale Americii a anunțat că Moscova va fi exclusă din FMI și Banca Mondială. Biden a spus că Rusiei îi va fi revocat statutul de Națiunea cea mai favorizată, care afectează relațiile comericale cu alte țări. Președintele american a mai spus că NATO și aliații săi vor continua să lucreze pentru a suplimenta sancțiunile economice asupra lui Putin și vor izola Rusia pe scena internațională. „Împreună cu alţi aliaţi din G7, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Marea Britanie, Italia şi UE vom anunţa alte măsuri pentru a-l constrânge pe Putin şi a-l trage şi mai mult la răspundere pentru agresiunea împotriva Ucrainei”, a declarat Joe Biden.

De asemenea, Rusiei i se va revoca statutul de cea mai favorizată națiune, iar această noțiune înseamnă că două state au decis să facă comerț una cu cealaltă în cele mai bune condiții posibile.„Revocarea acestui statut va îngreuna posibilitatea Rusiei de a face afaceri cu Statele Unite. A face acest lucru la unison cu alte naţiuni care alcătuiesc jumătate din economia globală va fi o altă lovitură zdrobitoare pentru economia rusă, care suferă deja foarte rău din cauza sancţiunilor noastre”, a mai afirmat președintele SUA. Biden a mai transmis că G7 intensifică presiunea asupra miliardarilor ruși corupți și susține că oligarhii ruși care îl susține pe Vladimir Putin sunt vizați.

Joe Biden spune din nou că SUA nu vor purta „cel de-al Treilea Război Mondial” în Ucraina

Președintele SUA a transmis vineri că, va apăra fiecare țară din NATO, subliniind că SUA nu vor trimite trupe tereste în Ucraina. „Nu vom purta cel de-al Treilea Război Mondial în Ucraina. Vreau să fiu totuși clar. Ne vom asigura că Ucraina are armele necesare pentru a se apăra de forțele ruse. Și vom trimite bani și ajutor alimentar pentru a salva viețile ucrainenilor. Primim refugiații ucraineni cu brațele deschise dacă vin până aici, a spus vineri Biden, într-o conferință de presă.

Biden le-a mulțumit membrilor Camerei Reprezentanților pentru sprijinul acordat Ucrainei, menționând că a vorbit vineri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski timp de aproximativ o oră. Președintele american vorbește aproape zilnic cu liderul ucrainean. Totodată, liderul americana subliniat faptul că America și țările NATO sunt unite în orice mișcare de contracarare a Kremlinului. „Știu că uneori v-am frustrat, dar mai important decât să ne mișcăm când vrem este să ne asigurăm că NATO este împreună… Ei au alte slăbiciuni decât ale noastre”, a mai spus Biden.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: