Redactia.ro
Home » Știri » Rusia ameninţă direct România. Ce ne-a transmis Kremlinul să facem „dacă ne pasă de securitatea regională”

Rusia ameninţă direct România. Ce ne-a transmis Kremlinul să facem „dacă ne pasă de securitatea regională”

Rusia şi-a îndreptat atenţia asupra României. Kremlinul a transmis că, dacă România ar fi cu adevărat îngrijorată de securitatea regională, nu ar viza Rusia cu acuzații, ci ar evita provocările.

Ministerul rus de Externe susține că autoritățile române nu au prezentat dovezi concrete care să ateste că epava dronelor căzute în Tulcea sunt de origine rusă.

Maria Zaharova pune România la colţ

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, acuză România de provocări în regiune prin „aprinderea spiritelor în Moldova” şi susţinerea Ucrainei.

„Dacă România ar fi fost îngrijorată enorm de toată această situaţie, poate că s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă, nu ar susţine material politicile regimului Zelenski, care doar destabilizează siguranţa în regiune.

Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei (România – n.r.) participă. Asadar nu ştiu ce înseamnă asta, provocare, poate o intrigă politică. Nu ştiu, dar nici nu vreau sa ştiu”, a declarat Maria Zaharova.

Ne acuză că am minţi cu dronele

Maria Zaharova afirmă că autorităţile române nu au arătat oficial că fragmentele de dronă căzute pe teritoriul României ar aparţine Rusiei.

Iertaţi-mă, dar e absurd! Aceasta este o jonglare…nici nu ştiu cum sa-i zic, a faptelor, a ceva de neînţeles. Nimeni nu a înţeles ce a fost asta. Toţi m-au întrebat ce a fost asta. Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi partea română.

România ocupă orice poziţie care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic şi poţi să născoceşti lucruri şi să dai vina pe alţii”, a spus Maria Zaharova.

Reamintim, în zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, a anunţat MApN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: