Redactia.ro
Home » Știri » Rusia analizează o posibilă reducere a cheltuielilor militare.

Rusia analizează o posibilă reducere a cheltuielilor militare.

GALERIE FOTO (2)

Rusia analizează o posibilă reducere a cheltuielilor militare.
Prețul scăzut al petrolului și pandemia de coronavirus au afectat economia, arată un document publicat de Ministerul rus de Finanțe.

În acest document se propune ca Guvernul de la Moscova să diminueze cheltuielile de stat cu apărarea cu 5% între 2021 și 2023.

Propunerea, publicată luni de Ministerul rus de Finanțe, include și o diminuare cu 10% a bugetului pentru sistemul judiciar, serviciul datoriei externe a Rusiei și a salariilor pentru funcționarii publici.

În 2018, Rusia nu se număra printre primele cinci țări cu cele mai mari cheltuieli militare din lume, după ce sumele alocate au scăzut cu 3,5% în acel an. Însă, anul trecut, Rusia a revenit pe locul patru în acest clasament, după ce cheltuielile sale militare au crescut cu 4,5% până la 65,1 miliarde de dolari. Această sumă este echivalentă cu 3,9% din Produsul Intern Brut al Rusiei.

Sub conducerea președintelui Vladimir Putin cheltuielile militare ale Rusiei au crescut.

În anul 2018 Kremlinul a anunțat că Rusia își va reduce bugetul alocat apărării la mai puţin de 3% din PIB pe parcursul următorilor cinci ani.

Cifrele exacte privind cheltuielile militare sunt considerate un secret de stat în Rusia. În 2018 Ministerul rus al Apărării a anunțat că 20.000 de miliarde de ruble (282 miliarde de dolari) au fost alocate pentru construcția de infrastructuri militare potrivit unui nou program de armament pentru perioada 2018-2027.

Banca Mondială se așteaptă ca economia Rusiei să se contracte cu 6% în acest an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: