Redactia.ro
Home » Știri » Rusia anunță că oferă 10.000 de ruble fiecărui lucrător la stat și pensionar din Ucraina

Rusia anunță că oferă 10.000 de ruble fiecărui lucrător la stat și pensionar din Ucraina

Rusia anunță că oferă 10.000 de ruble fiecărui lucrător la stat și pensionar din Ucraina

Rusia anunță că oferă 10.000 de ruble fiecărui lucrător la stat și pensionar din Ucraina. Rusia a făcut un anunț surprinzător pentru ucraineni. Autoritățile rusești au transmis că oferă 10.000 de ruble fiecărui muncitor la stat și pensionar din teritoriile eliberate ale Ucrainei.

Rusia anunță că oferă 10.000 de ruble fiecărui lucrător la stat și pensionar din Ucraina

Rusia a făcut un anunț surprinzător. Acesta se referă la toată Ucraina, nu doar din cele două republici recunoscute de Kremlin, din estul țării. Autoritățile au anunțat că oferă 10.000 de ruble fiecărui lucrător la stat și pensionar din Ucraina din zonele eliberare ale țării. ”Moscova va ajuta financiar oamenii din teritoriile eliberate ale Ucrainei, transmite serviciul de presă al Ministerului rus pentru Situații de Urgență”, a informat joi după-amiază agenția de știri RIA Novosti.

De asemenea, ministerul rus oferă sprijin celor mai vulnerabile grupuri sociale ale populației Ucrainei. „Ieri, a început deja să funcționeze primul punct mobil în care angajații Ministerului Rusiei pentru Situații de Urgență acceptă documente de la cetățeni și efectuează plăți. Primele cereri au fost acceptate. Oamenii sunt informați prin mass-media, iar apoi transmit informațiile rudelor și vecinilor. Sarcina va fi finalizată în totalitate”, a declarat șeful interimar al Ministerului rus pentru situații de urgență, Alexander Chupriyan, citat de aceeași agenție de stat din Rusia.

Salariile din Rusia scad din cauza războiului

Companiile occidentale precum McDonald’s, Coca Cola și Starbucks au suspendat operațiunile în Rusia. Țările occidentale au transformat economia într-o armă, ca răspuns la invazia rusă în Ucraina. Rusia a devenit cea mai sancționată țară din lume, după războiul pe care l-a provocat în Ucraina. Peste 5.500 de sancțiuni împotriva persoanelor și entităților rusești sunt în vigoare la data de 9 martie. „Problema este dacă aceste efecte economice și sociale pot fi convertite în atitudini politice de opoziție la adresa lui Putin. Sancțiunile se fac simțite asupra celor care, înainte de ele, au beneficiat de efectele pozitive ale capitalismului de clan din Rusia. Pentru foarte mulți dintre ruși combustibilul ideologic este cel puțin la fel de important ca cel material”, a spune Cosmin Popa, cercetător ştiinţific al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”, pentru Europa Liberă.

McDonald’s va închide temporar toate cele 850 de restaurante din Rusia, dar va continua să își plătească cei 62.000 de angajați. IKEA a suspendat operațiunile din Rusia și Belarus, aproximativ 15.000 de angajați fiind afectați de această decizie. Metro, iar Coca Cola și-au suspendat activitățile, la fel și Pepsi-Cola. Plecarea mai multor companii, care va duce la creșterea șomajului și la dificultăți privind împorturile de bunuri esentiale, reprezintă doar o mică problemă pentru Kremlin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: