Redactia.ro
Home » Știri » S-a activat planul roșu de intervenție! Zeci de pacienți evacuați după ce un incendiu a izbucnit într-un spital

S-a activat planul roșu de intervenție! Zeci de pacienți evacuați după ce un incendiu a izbucnit într-un spital

GALERIE FOTO (4)

Momente de panică aseară într-un spital privat din Cluj-Napoca, după ce un incendiu a izbucnit. Zeci de pacienți au fost evacuați pentru a evita o tragedie. S-a activat planul roșu de intervenție!

Pacienți evacuați dintr-un spital din cauza unui incendiu

Zeci de persoane, printre care pacienți și cadre medicale, au fost nevoite să fie evacuate dintr-un spital din Cluj-Napoca în mijlocul nopții din cauza unui incendiu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar incendiu a fost localizat și lichididat la timp.

Alarma a fost dată la ora 22:30, când un fum negru a cuprins cele cinci etaje ale spitalului. Conform protocolului în caz de incendiu s-a activat planul roșu de intervenție, iar pacienții și personalul medical au fost evacuați.

De la ce a pornit incendiul

Din primele informații, incendiul a pornit dintr-o încăpere situată la parterul spitalului, unde are acces doar personalul. Pericolul era cu atât mai mare cu cât acolo se aflau și buteliile de oxigen. Din fericire, flăcările nu au ajuns și la ele. „Începând cu ora cand 22.44 a fost activat planul roşu de intervenţie întrucât spitalul era inundat cu fum.”, au fost informații oferite la fața locului de către autorități.

Ca urmare a incidentului, 18 pacienți au fost transferați către alte spitale, iar nouă dintre ei au cerut să fie externați. „Imediat după ce s-a simțit miros de fum, cei 29 de pacienți internați au fost evacuați și duși într-o zonă tampon. Doi dintre ei, aflați pe secția de Terapie Intensivă, au fost transportați cu ambulanțele direct la alt spital.”, notează Observator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: