Redactia.ro
Home » Sport » S-a aflat adevărul despre procesul Simonei Halep. Tribunalul de la Londra a făcut primele dezvăluiri

S-a aflat adevărul despre procesul Simonei Halep. Tribunalul de la Londra a făcut primele dezvăluiri

GALERIE FOTO (2) Simona Halep, suspendată! Dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai severă pedeapsă posibilă

Lumea tenisului este în așteptare după ce Simona Halep, o jucătoare de top și fost lider mondial, a fost audiată în cadrul tribunalului Sport Resolutions la sfârșitul lunii iunie, cu privire la cazul său de doping. Deși verdictul final ar fi trebuit să fie pronunțat la două săptămâni după audiere, reprezentanții tribunalului de la Londra au emis un comunicat oficial care nu oferă nicio explicație privind prelungirea perioadei de deliberare.

Povestea începe în 2022, când Simona Halep a fost testată pozitiv pentru substanța Roxadustat în timpul unui control antidoping la US Open. Pe 7 octombrie 2022, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a decis să o suspende pe o perioadă nedeterminată din tenis, făcând-o incapabilă de a participa la orice turneu și cauzându-i pierderea a numeroase poziții în clasamentul mondial.

Noutăți în cazul de dopaj al Simonei Halep

După o perioadă lungă de așteptare, Simona Halep a avut audierea în fața tribunalului Sport Resolutions pe 28 și 29 iunie 2023. Însă, verdictul final, așteptat cu multă nerăbdare atât de jucătoare cât și de fanii săi, nu a fost încă pronunțat, ceea ce a adus multă incertitudine și frustrare.

Reprezentanții tribunalului Sport Resolutions au refuzat să ofere vreun detaliu în legătură cu motivul pentru care verdictul este amânat. Într-un comunicat oficial, ei au menționat:

„Fiind un tribunal independent, ne aflăm în imposibilitatea de a comenta orice aspect legat de dosarele noastre, indiferent că procedurile s-au încheiat sau sunt în desfășurare. Adoptăm această abordare în privința tuturor cazurilor care ajung la noi. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem furniza mai multe detalii, în acest moment”.

Simona Halep mai are de așteptat până la primirea verdictului final

Deși detaliile specifice privind amânarea sunt neclare, pot exista unele indicii care sugerează că situația Simonei Halep este considerată „o circumstanță excepțională”. Regulamentul de procedură al tribunalului Sport Resolutions stipulează că „în afară de circumstanțele excepționale, instanța trebuie să ia o decizie în maximum trei săptămâni de la audiere sau de la încheierea fazei probatorii, atunci când procesul este încheiat pe baza documentelor scrise.”

Se pare că a doua acuzație referitoare la pașaportul biologic al Simonei a complicat situația, făcând procesul de analiză a cazului mult mai dificil. Această complicație ar putea fi motivul pentru care judecătorii britanici consideră că există circumstanțe excepționale, care necesită o perioadă mai lungă pentru pronunțarea verdictului final.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: