Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat cine este polițistul de frontieră care l-a lăsat pe Cătălin Cherecheș să treacă granița cu documentele vărului său

S-a aflat cine este polițistul de frontieră care l-a lăsat pe Cătălin Cherecheș să treacă granița cu documentele vărului său

Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare condamnat la cinci ani de închisoare, este în continuare de negăsit după ce a fugit din țară prin Vama Nădlac. O întrebare care îi preocupă pe mulți este cum a reușit o persoană cunoscută și căutată de poliție să treacă de controalele de la graniță folosind documentele vărului său. Recent, s-a aflat că polițistul de frontieră care a permis acest lucru are 21 de ani de experiență.

Iulian Surugiu, fost lider al Sindicatului, a reacționat vehement, susținând că acest caz arată că Poliția Română are multe de învățat și că polițistul în cauză nu și-a făcut datoria. Acesta a afirmat că polițistul de frontieră a recunoscut că s-a prins că nu este vorba despre el, dar l-a lăsat să plece, ceea ce consideră inadmisibil.

Oficialul a fost revoltat de situație, afirmând că polițiștii mai au multe de învățat și că gestul polițistului este neadmisibil. El susține că responsabil este polițistul care l-a lăsat pe Cătălin Cherecheș să părăsească țara și că acesta ar trebui să-și asume consecințele.

„Am înțeles că polițistul de frontieră ar fi recunoscut că și-a dat seama că nu e Cătălin Cherecheș, dar l-a lăsat să plece și acest lucru este neadmis. Deci, nu pot să cred așa ceva. Și asta denotă faptul că Poliția Română mai are foarte mult de învățat.

Da, dar asta nu schimbă cu nimic situația, pentru că dl. inspector general al Poliției de Frontieră astăzi nu e vinovat că, căscatul ăla de polițist nu și-a făcut treaba”, a spus Iulian Surugiu, potrivit vasiledale.ro, citat de știripesurse.ro.

Avocatul primarului din Baia Mare îi cere acestuia să se predea

De asemenea, avocatul lui Cherecheș a transmis un apel public către primar, sugerându-i să se predea poliției pentru a evita complicații în procedurile judiciare legate de dosarul său.

Până în prezent, Cătălin Cherecheș rămâne de negăsit, iar autoritățile continuă să îl caute pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei de cinci ani de închisoare emis împotriva sa.

„Din păcate, nu știu unde se află Cătălin Cherecheș în acest moment. Ultima oară când eu am discutat cu el a fost joi seară, înainte de soluția de a doua zi de la Curtea de Apel Cluj.

Am luat în calcul toate variantele posibile de soluție, adică și o soluție pozitivă de achitare, dar și una negativă de condamnare. Cătălin Cherecheș mi-a spus că va respecta hotărârea instanței, indiferent care va fi cea dată. Cu siguranță nu l-am întâlnit acel nepot și nu cunosc niciun fel de detaliu.

Sfatul meu, ca avocat, sigur că e să se predea, pentru că în mod cert, plecarea dumnealui dacă se confirmă nu ne ajută din perspectiva procedurilor judiciare legale pe care deja le-am exercitat. Și aici mă refer la strămutarea, care are deja termen în 7 decembrie și la eventuala contestație în anulare, care poate fi formulată în termen de 30 de zile, având în vedere incompatibilitatea unuia dintre membrii completului de judecată. Și mă refer aici la dna. judecător care împreună cu mama dumneaei au formulat denunț la DNA, care au colaborat până la urmă cu DNA în dosarul socrilor domnului Cherecheș și unde starea de incompatibilitate era evidentă”, a declarat avocatul lui, conform antena3.ro.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: