Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » S-a căsătorit cu un om al străzii fără să se gândească ce va urma. Ce s-a întâmplat după o lună

S-a căsătorit cu un om al străzii fără să se gândească ce va urma. Ce s-a întâmplat după o lună

Când i-am propus unui străin fără adăpost să ne căsătorim, am crezut că am totul sub control. Mi s-a părut aranjamentul perfect pentru a-mi liniști părinții, fără niciun fel de implicații. Dar nu aveam nici cea mai vagă idee că o lună mai târziu urma să am parte de o surpriză șocantă.

Sunt Miley, am 34 de ani, și aceasta este povestea despre cum am trecut de la a fi o femeie de carieră, fericită și singură, la a mă căsători cu un om fără adăpost, doar pentru ca viața mea să se schimbe complet într-un mod total neașteptat.

Presiunea din partea părinților

Părinții mei m-au presat dintotdeauna să mă căsătoresc. Simt că, în mintea lor, există un cronometru care ticăie, numărând secundele până când părul meu va începe să albească. Astfel, fiecare cină de familie se transforma într-o sesiune de matchmaking improvizată.

„Miley, draga mea,” începea mama mea, Martha, „îți amintești de fiul familiei Johnson? Tocmai a fost promovat ca manager regional la firmă. Poate ar trebui să ieșiți la o cafea cândva?”

„Mamă, nu sunt interesată de întâlniri acum,” răspundeam. „Sunt concentrată pe carieră.”

„Dar, scumpa mea,” intervenea și tata, Stephen, „cariera ta nu te va ține de cald noaptea. Nu ți-ar plăcea să ai pe cineva alături cu care să-ți împarți viața?”

„Îmi împart viața cu voi și prietenii mei,” replicam. „Deocamdată, asta e suficient pentru mine.”

Dar ei nu se lăsau. Era un val constant de întrebări: „Dar despre cutare persoană?” și „Ai auzit de băiatul acela drăguț?”

Ultimatumul care mi-a schimbat viața

Într-o seară, lucrurile au luat o întorsătură neplăcută. La obișnuita noastră cină de duminică, părinții mei mi-au dat o veste care m-a lăsat fără cuvinte.

„Miley,” a spus tata cu o voce serioasă. „Eu și mama ta ne-am gândit.”

„Of, iată că începe,” am murmurat.

„Am decis,” a continuat el, ignorând sarcasmul meu, „că, dacă nu ești căsătorită până la 35 de ani, nu vei primi niciun ban din moștenire.”

„Ce?” am răbufnit. „Nu vorbiți serios!”

„Ba da,” a intervenit și mama. „Nu mai întinerim, scumpa mea. Vrem să te vedem așezată și fericită. Și vrem nepoți cât timp suntem încă suficient de tineri să ne bucurăm de ei.”

„Asta e nebunie,” am spus furioasă. „Nu mă puteți șantaja să mă căsătoresc!”

„Nu e șantaj,” a insistat tata. „Este… un stimulent.”

Am ieșit furioasă din casa lor în acea noapte, incapabilă să cred ce tocmai se întâmplase. Mi-au dat un ultimatum, lăsându-mi de înțeles că, dacă nu găsesc un soț în câteva luni, ar trebui să-mi iau adio de la moștenire.

Planul meu impulsiv

Eram furioasă, nu pentru că voiam banii, ci pentru că voiau să-mi controleze viața în felul ăsta. Timp de câteva săptămâni, nu le-am răspuns la telefoane și nu i-am mai vizitat. Apoi, într-o seară, mi-a venit o idee genială.

Mergeam acasă de la serviciu, cu gândul la fișiere și termene limită, când l-am văzut pe el. Un bărbat, probabil pe la 30 și ceva de ani, stătea pe trotuar cu un carton pe care cerea bani. Arăta neîngrijit, cu o barbă dezordonată și haine murdare, dar ceva din ochii lui m-a făcut să mă opresc. O blândețe și o tristețe care m-au intrigat.

A fost momentul în care mi-a venit o idee. Era nebună, dar părea soluția perfectă pentru toate problemele mele.

„Scuzați-mă,” i-am spus bărbatului. „Poate că o să sune ciudat, dar… ați vrea să ne căsătorim?”

Ochii bărbatului s-au mărit de uimire. „Îmi pare rău, ce?”

„Știu că sună ciudat, dar ascultați-mă,” am spus, luându-mi inima în dinți. „Trebuie să mă căsătoresc cât mai repede. Ar fi o căsătorie de conveniență. Vă ofer un loc unde să stați, haine curate, mâncare și niște bani. În schimb, trebuie doar să pretindeți că sunteți soțul meu. Ce spuneți?”

M-a privit ca și cum aș fi fost nebună.

„Doamnă, vorbiți serios?” m-a întrebat.

„Complet,” i-am spus. „Mă numesc Miley.”

„Stan,” mi-a răspuns el, încă uluit. „Și chiar îmi oferiți să mă căsătoresc cu o străină?”

Am dat din cap. „Știu că sună nebunesc, dar promit că nu sunt vreun criminal în serie sau altceva. Doar o femeie disperată cu părinți prea insistenți.”

„Ei bine, Miley, trebuie să recunosc că asta e cea mai ciudată întâmplare din viața mea.”

„Deci, e un da?” l-am întrebat.

M-a privit lung și iar am văzut acea sclipire în ochii lui. „Știi ceva? De ce nu. Ai o înțelegere, viitoare soție.”

Nunta și luna de miere neobișnuită

L-am dus pe Stan la cumpărături pentru haine noi, l-am dus la un salon să se aranjeze și am fost surprinsă plăcut să descopăr că sub tot acel praf se afla un bărbat destul de atrăgător. Trei zile mai târziu, l-am prezentat părinților mei ca fiind logodnicul meu secret. Să spun că au fost șocați ar fi o subestimare.

„Miley!” a exclamat mama mea. „De ce nu ne-ai spus nimic?”

„Oh, știți, am vrut să mă asigur că e ceva serios înainte să vă zic,” am mințit. „Dar eu și Stan suntem foarte îndrăgostiți, nu-i așa, dragule?”

Stan, spre meritul lui, a jucat rolul perfect. I-a fermecat pe părinții mei cu povești inventate despre cum ne-am îndrăgostit. O lună mai târziu, ne-am căsătorit.

Am făcut un contract prenupțial solid, doar în caz că micuța mea schemă ar fi dat greș. Dar, spre surprinderea mea, viața cu Stan nu a fost deloc rea. Era amuzant, deștept și mereu dispus să ajute prin casă. Am ajuns să fim ca doi colocatari care trebuiau să se prefacă din când în când că sunt nebuni unul după celălalt.

Totuși, un lucru mă neliniștea. De fiecare dată când îl întrebam pe Stan despre trecutul lui, despre cum a ajuns pe străzi, se închidea în el. Ochii i se întunecau și schimba rapid subiectul. Era un mister care mă fascina și mă frustra în același timp.

Adevărul ieșit la iveală

Apoi a venit ziua care a schimbat totul. Era o zi obișnuită când m-am întors acasă de la muncă. Cum am intrat în casă, am observat o potecă de petale de trandafir. M-au condus până în sufragerie.

Ceea ce am văzut acolo m-a lăsat fără cuvinte. Întreaga cameră era plină de trandafiri, iar pe podea era o uriașă inimă făcută din petale. Și acolo, în mijlocul tuturor, stătea Stan, îmbrăcat elegant, ținând o cutie de catifea.

„Miley,” a spus el. „Am vrut să-ți mulțumesc că m-ai acceptat. M-am îndrăgostit de tine și aș vrea să devenim soț și soție, nu doar pe hârtie. Vrei să te căsătorești cu mine, de data asta pe bune?”

Stan mi-a povestit apoi cum ajunsese pe străzi după ce frații lui îl înșelaseră și îi furaseră compania. Dar, datorită ajutorului meu, el a reușit să își recapete viața și bogăția. De fapt, Stan nu era niciodată sărac. El era un om bogat care, în sfârșit, găsise iubirea adevărată.

O nouă șansă la iubire

După tot ce mi-a spus Stan, am realizat că și eu am început să dezvolt sentimente pentru el. Deși viața mea luase o întorsătură pe care nu o anticipasem niciodată, eram pregătită să îmi dau o nouă șansă, alături de acest bărbat care m-a surprins în cel mai frumos mod posibil.

Șase luni mai târziu, am avut o nuntă adevărată și am început un nou capitol al vieții noastre. Uneori, viața are moduri neașteptate de a ne arăta că iubirea apare acolo unde ne așteptăm cel mai puțin.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect