Redactia.ro
Home » Știri » S-a cutremurat pământul! Un seism de 6,2 a lovit cu putere Nepalul, lăsând în urmă zeci de pierderi omenești

S-a cutremurat pământul! Un seism de 6,2 a lovit cu putere Nepalul, lăsând în urmă zeci de pierderi omenești

Un cutremur devastator a lovit Nepalul vineri seară, având consecințe grave atât în țara sa natală, cât și în regiunile învecinate, în special în India. Acest eveniment seismic, cu o magnitudine de 6,4 pe scara Richter, a cutremurat terenurile din vestul Nepalului, lăsând în urmă distrugeri masive și pierderi de vieți omenești.

În urma acestui cutremur, autoritățile au fost rapid mobilizate pentru a face față situației de urgență. Cu toate acestea, dificultățile s-au accentuat din cauza geografiei accidentate a zonei din apropierea epicentrului, plasată pe dealuri îndepărtate. Aceasta a complicat eforturile de intervenție și de evaluare a daunelor, permițând unui număr în creștere de persoane să fie afectate de tragedia naturală.

A fost cutremur în Nepal

Cutremurul a avut loc la ora locală 23:47 în districtul Jajarkot din provincia Karnali, situată la aproximativ 500 de kilometri vest de capitala Kathmandu. Cu o intensitate semnificativă, acest fenomen natural a avut repercusiuni până în New Delhi, India, care se află la aproximativ 600 de kilometri distanță de epicentrul seismului. O evaluare realizată de Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ) a confirmat magnitudinea cutremurului la 6,2 și adâncimea sa la 10 kilometri.

În districtul Jajarkot, care a fost puternic lovit de cutremur, au fost raportate 92 de decese, în timp ce districtul vecin Rukum West a înregistrat 36 de victime. Ambele districte se află în provincia Karnali și au fost printre cele mai afectate zone.

Zeci de persoane au fost găsite decedate sub dărâmături

Satul Ramidanda, aflat în apropiere de epicentru, a fost locul unde se resimțea cea mai mare intensitate a cutremurului. În plus, sute de oameni au fost răniți în ambele districte, punând presiune asupra resurselor medicale și a serviciilor de urgență. Conform declarațiilor oficiale de la biroul primului ministru, cel puțin 85 de persoane au suferit răni în Rukum West, în timp ce 55 de persoane au necesitat îngrijiri medicale urgente în Jajarkot.

În același timp, au fost deschise centre de adăpost temporar pentru persoanele care și-au pierdut casele în urma cutremurului. Aceste centre au oferit adăpost, hrană și resurse de bază pentru cei care au fost afectați, dar și pentru cei care trăiesc în comunitățile înconjurătoare și care au fost izolați de restul lumii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: