Redactia.ro
Home » Știri » S-a cutremurat pământul! Un seism de 6,7 grade a lovit din plin: „Crapă pereții!”

S-a cutremurat pământul! Un seism de 6,7 grade a lovit din plin: „Crapă pereții!”

Un cutremur de 7,4 a zguduit Taiwanul! Clădirile s-au prăbușit într-un oraș de pe coastă și se așteaptă zeci de replici. Bilanțul victimelor

Pământul, această masă imensă în continuă mișcare, aduce cu sine fenomene naturale deosebit de puternice și impresionante, dintre care seismele reprezintă una dintre cele mai temute și distructive manifestări. Recent, o nouă mișcare tectonică a declanșat un cutremur devastator cu o magnitudine de 6,7 grade, aducând cu sine îngrijorare și alertă în regiunea Mindanao din Filipine.

Vineri, odată cu ora șase și nouă minute, s-a resimțit puternică agitație în regiunea Mindanao, marcând un eveniment seismic de proporții cu o magnitudine de 6,9 grade, potrivit anunțului făcut de Centrul german de cercetare pentru geoștiințe (GFZ). Deși în primele momente nu au fost raportate pierderi de vieți omenești, autoritățile au lansat un avertisment asupra potențialelor pagube materiale ce ar putea fi cauzate de această forță a naturii.

S-a cutremurat pământul

Cutremurul s-a manifestat la o adâncime de 10 km sub suprafața terestră, iar Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a asigurat că nu există riscul generării unui tsunami în urma acestui eveniment seismic. Cu toate acestea, Agenția de seismologie din Filipine a avertizat cu privire la posibilele pagube și replici ce ar putea urma în zilele următoare, menționând că provinciile Sarangani și South Cotabato au înregistrat o intensitate considerabilă, ajungând la nivelul 8.

Locul de producere a cutremurului a fost identificat în apropierea coastelor din Mindanao, în vecinătatea orașului General Santos, la o adâncime de 60 km sub suprafața terestră, conform precizărilor oferite de GFZ. Chiar dacă agenția germană a raportat inițial o magnitudine de 6,9 grade, autoritățile filipineze, reprezentate de Agenția PHIVOLCS și Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific, au adus asigurări că nu se așteaptă la formarea unui tsunami ca urmare a acestui eveniment seismic.

Nu au fost raportate victime, încă

Amor Mio, șeful poliției din Koronadal, un oraș aflat în imediata apropiere a epicentrului cutremurului, a declarat că, deși nu au fost raportate victime în primele momente, se efectuează verificări într-un centru comercial presupus a fi fost afectat.

Descriind durata cutremurului ca fiind de câteva secunde, el a sfătuit comunitatea să rămână vigilentă pentru eventuale replici care pot atinge o magnitudine de până la 6,2 grade. O altă mărturie a distrugerilor aduse de mișcarea tectonică provine de la crainicul de radio Leny Aranego din General Santos, care a relatat avarierea pereților și răsturnarea calculatoarelor de pe birouri în timpul cutremurului.

„Am văzut cum pereții s-au crăpat și cum au căzut calculatoare”, a declarat Aranego pentru postul de radio DZRH, conform presei din Filipine.

Michael Ricafort, economist la RCBC, a adus informații suplimentare prin intermediul rețelelor sociale, menționând că pasagerii de pe aeroportul din General Santos au fost evacuați pe pistă în urma acestui eveniment seismic. Nu este pentru prima dată când Filipine se confruntă cu astfel de fenomene naturale, deoarece țara se află pe „Inelul de Foc”, o centură de vulcani care înconjoară Oceanul Pacific și care este predispusă la activitate seismică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: