Redactia.ro
Home » Știri » S-a dat alarma în maternitatea din Botoșani. Un medic a fost atacat, în timp ce consulta o femeie însărcinată

S-a dat alarma în maternitatea din Botoșani. Un medic a fost atacat, în timp ce consulta o femeie însărcinată

Într-un peisaj deja tensionat și marcat de tragedia Alexandrei Ivanov, o altă întâmplare șocantă a avut loc la maternitatea din Botoșani. Un medic a fost atacat și alergat de rudele unei femei însărcinate, subliniind serioasele probleme de securitate și tensiunea din această instituție medicală. Acest incident este doar o altă piatră în calea unui sistem de sănătate fragil și un apel de alarmă cu privire la necesitatea de a asigura un mediu sigur pentru pacienți și personalul medical.

Incidentul recent, care a avut loc la doar o lună după tragicul caz al Alexandrei Ivanov, tânăra însărcinată care a decedat la aceeași maternitate din Botoșani, aduce în prim-plan problemele semnalate și în urma acelei tragedii. Tânăra de 25 de ani, aflată în luna a treia de sarcină, a murit la nouă ore după ce a fost internată, semnalând dureri și hemoragii, iar medicii au ignorat semnalele sale de alarmă timp de șapte ore.

Un medic a fost atacat în maternitatea din Botoșani

Evenimentele recente au avut loc în contextul internării unei tinere gravide de 18 ani la maternitatea din Botoșani. Femeia era la termen și fusese transferată de la spitalul din Dorohoi pentru a efectua o naștere prin cezariană. După sosirea la maternitate, aceasta a fost supusă unor investigații medicale în camera de urgență.

Însă, situația a escaladat rapid când trei persoane, două femei și un bărbat, rude ale pacientei, au pătruns în camera de consultații și au cerut medicului de gardă să efectueze operația imediat. Confruntat cu presiunea și amenințările, medicul a fost nevoit să se refugieze în sala de nașteri de la etajul 1.

Echipa medicală a solicitat imediat intervenția autorităților prin apel la 112, iar jandarmii au intervenit pentru a calma situația și a proteja personalul medical. În cele din urmă, femeia însărcinată a fost dusă în sala de operație și a dat naștere unei fetițe sănătoase.

Revoltă, după decesul Alexandrei Ivanov

Revoltător și plin de semnificații, acest incident vine în urma manifestațiilor violente care au avut loc după moartea Alexandrei Ivanov. Cabinetul medicului acuzat de presupusa neglijență medicală în cazul acestei tinere a fost vandalizat, semnalizând disperarea și furia comunității.

În afara expresiilor de indignare și a imaginilor care au fost distribuite pe scară largă în mediul online, manifestanții au transmis un semnal puternic de nemulțumire vandalizând cabinetul medicului implicat. Pe pereții acestuia au fost scrise ultimele cuvinte ale Alexandrei de pe patul de spital: „Nu am aer”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: