Redactia.ro
Home » Știri » S-a dat alarma la spitalul de copii din Timișoara! Un incendiu a izbucnit, iar 24 de minori au fost evacuați de urgență

S-a dat alarma la spitalul de copii din Timișoara! Un incendiu a izbucnit, iar 24 de minori au fost evacuați de urgență

Un incident deosebit de grav a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, unde o alertă de incendiu a provocat evacuarea a 25 de copii și a aparținătorilor lor. Evenimentul a avut loc în Secția de chirurgie ortopedie, puțin după ora 21.

În ciuda momentelor tensionate, vestea bună este că nu s-au înregistrat victime, iar purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș a asigurat că nu există pericole în prezent, sala fiind deja în proces de ventilare.

Incendiu de proporții într-un spital de copii din Timișoara

Situația de urgență a fost declanșată în urma unui apel la numărul de urgență 112, efectuat de către personalul medical și angajații spitalului. Conform informațiilor primite, dintr-o încăpere a spitalului, unde erau depozitate echipamente medicale esențiale, se ridica fum dens.

Într-o reacție rapidă și coordonată, au fost activate protocoalele de evacuare, iar cei 25 de copii internați în acel moment au fost evacuați în siguranță, alături de părinții și aparținătorii lor.

Pompierii au intervenit în forță pentru a stinge incendiul

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiș a fost rapid prezent la fața locului, coordonând echipa de intervenție. După o evaluare rapidă a situației, s-a confirmat că nu există victime, iar incendiul a fost lichidat într-un timp relativ scurt. Echipajele de pompieri au reușit să controleze focul și să îl localizeze în zona depozitului de echipamente medicale. Din fericire, flăcările nu s-au extins în alte părți ale clădirii, limitând astfel pagubele materiale.

„Astăzi, la ora 21:12 am fost anunțați prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru copii „Louis Țurcanu” Timișoara. Au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara și s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofițer și 45 subofițeri cu șase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțime, două autospeciale de primă intervenție si comandă, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ.

La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen. Din fericire nu s-au înregistrat victime. 14 adulți (personal medical) și 20 de aparținători împreună cu 24 de copii au fost evacuați, mutați în clădirea principală a spitalului. S-a acționat pentru ventilarea încăperii”, a transmis și ISU Timișoara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: