Redactia.ro
Home » Știri » S-a dat sentința finală pentru Marcel Șerbuc! Cât va sta în închisoare cel care a ucis o tânără și a ascuns-o într-o canapea

S-a dat sentința finală pentru Marcel Șerbuc! Cât va sta în închisoare cel care a ucis o tânără și a ascuns-o într-o canapea

Într-un caz care a șocat întreaga țară, Marcel Șerbuc a fost condamnat la 26 de ani de închisoare pentru uciderea unei fetițe de 12 ani, Anamaria, și ascunderea cadavrului acesteia într-o canapea. Sentința a fost confirmată de Curtea de Apel București, chiar dacă Șerbuc și-a recunoscut vinovăția și a colaborat cu autoritățile.

Incidentul a avut loc în mai 2023, în apartamentul pe care Șerbuc îl împărțea cu concubina sa. Anamaria, venită în vizită, a fost lovită de Șerbuc într-un acces de furie. Potrivit declarațiilor, fetița a fost lovită pentru că a fost obraznică, dar s-a dezechilibrat și a dat cu capul de un colț dur, provocându-i moartea. Panicat, Șerbuc a ascuns cadavrul într-o canapea și a fugit în Țările de Jos.

Marcel Șerbuc a fost condamnat

Judecătorii au fost neînduplecați în fața circumstanțelor atenuante invocate de apărare. Adrian Cuculis, avocatul familiei victimei, a subliniat în instanță că Șerbuc este o persoană extrem de agresivă, având antecedente penale. Aceasta a fost unul dintre motivele pentru care s-a impus pedeapsa maximă de 26 de ani de închisoare.

Marcel Șerbuc a fost prins în Țările de Jos și adus în România în luna august 2023. Deși a refuzat inițial extrădarea, autoritățile olandeze nu au fost impresionate de cererile sale, iar Șerbuc a fost adus pentru a răspunde în fața justiției române. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Șerbuc a fost obligat să plătească 95.000 de euro daune morale tatălui victimei.

“Noi am susținut în cuvântul în încheiere că s-ar impune o asemenea pedeapsă ținând cont de faptul că Marcel Șerbuc este o persoană extrem de agresivă, el la rândul său a săvârșit și alte tipuri de infracțiuni pentru care nu fusese încă începută urmărirea penală“, a explicat Adrian Cuculis, avocatul familiei victimei.

Familia micuței este devastată

Familia Anamariei este devastată. Mama fetei, care se afla în Spania în momentul crimei, s-a întors în țară pentru a colabora cu autoritățile. Tatăl victimei cere închisoare și pentru concubina lui Șerbuc, deși aceasta a fost exclusă din cercul suspecților, neavând nicio legătură cu crima.

„Așa a fost o mamă? O criminală. Legea noastră să nu facă dreptate că să fie și ea condamnată”, a declarat Vasile Constantin, tatăl Anamariei.

Cazul a generat o undă de șoc în comunitate și a ridicat întrebări despre protecția copiilor și responsabilitatea părinților. Deși concubina lui Șerbuc nu a fost inculpată, tatăl Anamariei continuă să creadă că și aceasta ar trebui să fie trasă la răspundere pentru neglijență.

”În dimineaţa aia, la 4:30, când m-am dus eu cu mama la scări, fata avea bagajele. Să plece la taică-su. Şi când am venit acasă, mă aştepta acolo la noi aproape de casă. Eu atunci cred că a omorât fata mea. L-am întrebat: Unde e fata? A, a plecat la ta-su! Bine!”, a povestit Monica Iftimovici, mama fetiţei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: